Zdravotní pantofle mohou být hezké i sexy

Zdraví by mělo být vždy na prvním místě. Co se módy týče, obuv je základ každého outfitu i pohodlí. A tak se není čemu divit, že zdravotní pantofle jsou v módní branži považovány za regulérní módní trend. K naší velké radosti si všímáme, že lidé začínají konečně klást důraz nejen na design bot, ale také na jejich pohodlí a anatomické parametry. Poptávka po zdravotních botách neustále roste. A to, že zdravotní obuv bývá sice pohodlná, ale nevzhledná, už dávno není pravda.  Jaké parametry by měly zdravotní boty splňovat a jaké jsou letos in? Odpovědi najdete v tomto článku. 

Zásadní roli zdravého obouvání hraje správná velikost. Proto byste si neměli pořizovat boty atypickém tvaru,  nebo takové, která vám úplně nesedí. Ideální na léto jsou bezesporu zdravotní pantofle. Módním trendem jsou letos slide pantofle a spoustu krásných designů vám nabízí například značka Crocs.

Aktuální kolekce nabízejí nepřeberné množství designových kousků s metalickými prvky, nebo třeba třpytivými kamínky. Nejen, že na nohou vypadají elegantně, ale jsou skutečně velice pohodlné, takže v nich můžete prochodit celý den bez výčitek. Zdravotní pantofle vybírejte pouze ty, které jsou vyráběné z lehkého materiálu, nohy z těchto bot nezapáchají a navíc disponují masážními body na stélce, které stimulují chodidlo. Tyto boty, si prostě a jednoduše zamilujete.

Zdravotní pantofle ale nejsou k zakoupení jen s jedním páskem přes nárt, ale klidně se dvěma nebo se třemi pásky, typicky je zdobí přezka nebo přezky, takové najdete třeba u značky Desigual. Pantofle Desigual jsou navíc ortopedicky tvarované a zdobené zajímavými motivy, jsou ideální jako stylové přezůvky, ale i pro každodenní nošení k běžným outfitům.

7 zásad zdravotní obuvi

  1. Správná velikost
  2. Správný materiál
  3. Anatomický tvar
  4. Správně tvarovaná stélka
  5. Výborná ohebnost v oblasti prstních kloubů
  6. Ideální výška podpatku – maximálně do 5 cm
  7. Hmotnost obuv

Foto: Desigual, Crocs


Avatar

Redakce

Bavíme, radíme a inspirujeme. Jsme FashionMagazin.cz a na českém internetu fungujeme už od roku 2012!