Jiří Laciga: Ještě nenastal čas opouštět tuto krásnou republiku s našima krásnejma holkama

21.06.2019 13:34

Blíží se nedělní megademonstrace proti vládě Andreje Babiše na pražské Letné. Profesor Ivo Budil varuje, že o vládě nemá rozhodovat ulice. Blouzní.

Jiří Laciga: Ještě nenastal čas opouštět tuto krásnou republiku s našima krásnejma holkama
Foto: Wikipedie
Popisek: Prof. RNDr. Ivo T. Budil, Ph.D., DSc.

Na internetu jsem náhodou objevil stať Ivo Budila, nazvanou Milionchvilkaři jsou nepřátelé demokracie. Obstojíme dnes? (k přečtení ZDE) Profesor antropologie zveřejnil svůj článek 4. 6., což bylo v den, kdy se večer pražské Václavské náměstí zaplnilo lidmi na doposud největším vystoupení proti premiérovi Andreji Babišovi. Budil ovšem šermuje floskulemi. Například tvrdí, že „levicový liberalismus likviduje demokracii ovládnutím médií, školství a veřejného prostoru netolerantním ideologickým aktivismem.“ Dále pak varuje před nebezpečím jakési barevné revoluce, dovolává se příkladů z dávné historie a vyvolává dokonce ducha Ludvíka XVI.

Upřímně řečeno, vůbec Budilově argumentaci nerozumím, co je tam pro mě cizích slov. Já upřednostňuji používání vesnického rozumu, což je asi můj hlavní komentář k textu, a radím všem totéž. Snažím se ostatně na všem vidět spíše pozitiva. Pozitivní zprávou je, že v Česku pořád nějaká demokracie existuje. Vládne nám tedy logicky ten, koho jsme si regulérně svobodně sami zvolili, i když se mi to nemusí líbit. Prostě máme, co chceme my – myslím národ – a ne někdo jiný. Také věřím, že boží mlýny melou, i když pomalu. Ikarus také nedoletěl do nebe. Ledacos už jsem zažil, a tak demonstrace ponechávám mladým, ať se vybouří. Kdybych však bydlel na pražských Vinohradech, tak bych se na Letnou – spíše než protestovat – šel podívat. Je tam život a svět, což já obojí miluji. Ze všeho pro mě vyplývá, že čas opouštět tuto krásnou republiku s našima krásnejma holkama ještě nenastal.

(autor glosy Jiří Laciga je generální ředitel společnosti CCA Group)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.