Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krupnová s Jendrišákem vládnou dál, obhájili vítězství v anketě Florbalista sezony

Útočníci Matěj Jendrišák z Linköpingu a Eliška Krupnová z Pixba Wallenstam nadále vládnou anketě Florbalista sezony. Třicetiletý Jendrišák kraluje hodnocení nejlepších českých hráčů pošesté za sebou a celkově triumfoval poosmé. Krupnová, která v neděli oslaví 26. narozeniny, vyhrála počtvrté a překonala rekord Ilony Novotné.

Jendrišák v kategorii Florbalista sezony zvítězil suverénně se 499 body. Měl náskok 45 bodů před dalším útočníkem Adamem Delongem z Vítkovic, o dalších 27 bodů zaostal třetí Jiří Curney z Mladé Boleslavi.

"Vážím si toho o to víc, že té radosti na florbale moc nebylo. Je to sympatická tečka za sezonou," řekl Jendrišák, který na prosincovém domácím mistrovství světa v Praze dovedl jako kapitán český tým ke čtvrtému místu a s Linköpingem vypadl ve čtvrtfinále švédské ligy.

Za posledních devět ročníků sesadil Jendrišáka z trůnu jen v roce 2013 Milan Tomašík. S osmi prvenstvími i se šesti triumfy za sebou je Jendrišák rekordmanem ankety.

V úvodních třech ročnících vyhrál Radim Cepek, dvakrát zvítězili Martin Ostřanský a Milan Fridrich, jednou Pavel Kožušník, Daniel Folta a Tomašík.

Krupnová dostala 549 bodů a o 164 bodů předčila spoluhráčku z Pixba Denisu Ratajovou. Třetí místo obsadila Martina Řepková z Chodova (351).

Krupnová překonala Novotnou, která vyhrála třikrát v řadě v sezonách 2006/07 až 2008/09. Dvakrát ovládly anketu Magdalena Kotíková (v roce 2005 pod rodným jménem Šindelová), Radka Nečásková a Denisa Billá, jednou Kamila Bočanová, Eliška Vrátná (pod rodným jménem Křížová), Jana Christianová, Anet Jarolímová a Hana Sládečková.

Nejužitečnějším hráčem superligy byl v hlasování florbalistů vybrán počtvrté za posledních pět let Curney. V ženské extralize získala ocenění poprvé Martina Řepková z Chodova.

Nejlepším brankářem se stal podruhé za sebou Lukáš Souček z Vítkovic, brankářkou sezony je Nikola Příleská rovněž z mistrovských Vítkovic.

Vítězství v anketě o nejlepšího juniora obhájil Filip Langer ze Střešovic. Ocenění pro nejlepší juniorku patří Elišce Chudé z Jižního Města.

Nejlepším trenérem mužů byl zvolen stejně jako loni Pavel Brus z Vítkovic a v ženské kategorii patří prvenství Tomáši Martiníkovi z Vítkovic.

Nejlepší dvojicí rozhodčích byli vyhlášeni pojedenácté za sebou Petr Černý a Jiří Janoušek, kteří vyhráli už pošestnácté z 18 ročníků a naposledy, protože ukončili kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články