Šafránek ve čtvrtfinále na antuce v Bratislavě neuspěl, Rosol dohrál na trávě v Ilkley

21. 6. 2019, 14:28
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Václav Šafránek ve svém prvním letošním čtvrtfinále na challengerech neuspěl. Na antuce v Bratislavě prohrál s nasazeným Attilou Balázsem z Maďarska. Marně usiloval o postup mezi nejlepší kvarteto Lukáš Rosol, který na trávě v Ilkley prohrál s Rakušanem Dennisem Novakem.
Václav Šafránek

Václav Šafránek na antukovém challengeru v Bratislavě alespoň částečně prolomil letošní trápení. Pětadvacetiletý Čech postupně vyřadil Huga Greniera, jednoho z největších favoritů Corentina Mouteta a Frederica Ferreiru Silvu a poprvé od loňského července postoupil na challengerech do čtvrtfinále.

Prvního semifinále od srpna 2017 se však nedočkal. V dnešním čtvrtfinálovém souboji podlehl 4-6 6-7(3) nasazené sedmičce Attilovi Balázsovi z Maďarska.

Šafránek v úvodním dějství nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů a v pátém gamu přišel o vlastní servis. Další brejk už k vidění nebyl. Tie-break druhé sady ovšem jasně ovládl favorizovaný Balázs.

• ATP CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, antuka, 69.280 eur
páteční výsledky (21. 6. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Balázs (7-Maď.) - Šafránek (ČR) 6-4 7-6(3)

Do semifinále challengeru na trávě v britském Ilkley se do semifinále nedostal Lukáš Rosol. Třiatřicetiletý Čech dnes v boji o svůj nejlepší výsledek v sezoně podlehl 7-6 3-6 4-6 Rakušanu Dennisi Novakovi.

• CHALLENGER ILKLEY •
Velká Británie, tráva, 137.560 dolarů
páteční výsledky (21. 06. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Novak (9-Rak.) - Rosol (ČR) 6-7(9) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Tentokrát to bylo těsne.Bohužel pro Lukáše to nedopadlo dobře postupem do SF.Stále nemáme nikoho,kdo by se mohl prosadit aspoň mezi poslední čtyři hráče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist