Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

RegioJet na některých autobusových linkách nabídne samoobslužný palubní servis

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

RegioJet zavede na vybraných vnitrostátních autobusových linkách samoobslužný palubní servis. Rozsah palubních služeb zdarma, na něž jsou cestující zvyklí v autobusech se stevardy a stevardkami, přitom zůstane zachován.

Regiojet reaguje na současnou situaci na trhu práce, kdy má podobně jako řada dalších zaměstnavatelů dlouhodobě problém najít odpovídající zaměstnance a nemůže dlouhodobě obsadit všechny spoje stevardy.

Ivana Kašická, ředitelka autobusové a vlakové dopravy RegioJet uvedla v souvislosti se zaváděním samoobslužného palubního servisu, že absolutní prioritou je zachování vysokého rozsahu palubních služeb na všech linkách.

Káva pro cestující zdarma, stejně jako denní tisk či internet a sledování filmů jsou symboly spojů RegioJet a pro společnost je tedy podle slov Ivany Kašické klíčové, aby je cestující měli k dispozici vždy, když cestují s autobusy v barvách RegioJet.

Samoobslužný palubní servis má probíhat v následujícím rozsahu. Cestující při nástupu do autobusu odbaví řidič, který bude nově načítat jízdenky elektronickým zařízením přes QR kód. To dále zrychlí odbavení a nástup cestujících. V Praze a v Brně bude u nástupu přítomen staniční koordinátor odbavení.

Krátce po výjezdu přivítá cestující na palubě uvítací vícejazyčné video v dotykových obrazovkách v každé ze sedaček. Bude je informovat o bezpečnostních instrukcích a také o palubním servisu, který mají cestující během jízdy k dispozici.

Během jízdy po dálnici a mimo město bude pro cestující k dispozici samoobslužný kávovar, kde si cestující budou moci zdarma napustit do kelímku kávu nebo jiný nápoj. Pro zpříjemnění cesty si budou moci ze stojanů vzít také denní tisk. Zdarma budou mít cestující k dispozici neomezený internet, sledování filmů z individuálních obrazovek.

Nový způsob samoobslužného palubního servisu bude postupně v průběhu letních měsíců postupně zaveden na vnitrostátních autobusových linkách Praha – Plzeň, Praha – Liberec, Praha – Chomutov / Jirkov / Most, Praha – Jihlava – Brno, Brno – Ostrava, Brno – Zlín a Olomouc - Zlín.

Na všech mezinárodních autobusových linkách a na vnitrostátních linkách Praha – Písek – České Budějovice – Český Krumlov, Praha – Karlovy Vary a na vnitrostátním úseku Praha – Brno u mezinárodních autobusových linek bude palubní servis probíhat vždy za přítomnosti stevardky nebo stevarda. Nic se nemění také u vlakových spojů RegioJet.

Samoobslužný servis funguje obdobně řadu let na mezinárodních linkách IC Bus, které RegioJet provozuje pro Deutsche Bahn na trasách z Prahy do Norimberku, Mnichova, Lipska či Mannheimu. Zde mají cestující od počátku k dispozici samoobslužný automat na kávu a další nápoje.

Zdroj: STUDENT AGENCY TRAVEL k.s.  

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme