Olomoučtí hokejisté absolvovali vojenský kurz přežití v přírodě

22. červen 2019

Docela netradiční teambuilding mají za sebou olomoučtí hokejisté. Absolvovali ho ve vojenském prostoru Valcha u Hranic, kde je čekal kurz přežití v přírodě. Pod taktovkou 7. mechanizované brigády. Alespoň na chvíli si tak hráči mohli vyzkoušet, co by je čekalo na vojně. Podle důstojníků by ji určitě zvládli.

„Myslím, že nás to nikoho nemrzí, že jsme nezažili vojnu. Těch pár dnů nám bohatě stačí, takhle si to užijeme. Dva roky na vojně asi nikomu nezávidíme,“ usmívá se olomoucký útočník Vilém Burian. Se skupinou spoluhráčů právě absolvuje orientační pochod z vojenského cvičiště. „Brodili jsme řeku tam a zpátky, teď máme pěší přesun zpět do kasáren,“ dodává Burian.

Olomoučtí hokejisté s vojáky 7. mechanizované brigády

Mezi hráči panuje dobrá nálada, i když toho příliš nenaspali. Noc strávenou venku pod přírodními přístřešky, které si sami postavili, jim zpestřila nejen hejna komárů a hlavně přepadení nepřítele. Podle kapitána Lukáše Chalupy ze 7. mechanizované brigády ale hokejisté zvládají všechny nástrahy vojenského výcviku na výbornou.

„Jsem až překvapen, jak to kluci zvládají. Hodně pomohlo to, jakou mají fyzickou kondici a to, jak jsou zvyklí poslouchat trenéry,“ popisuje Chalupa.

A souhlasí i trenér olomouckých hokejistů Zdeněk Moták. Netradiční zpestření přípravy na další sezónu je podle něj především skvělý způsob, jak posílit týmového ducha. „Kluci byli uvedeni do vojenské taktiky. Naučili se něco jiného. Jsme za to rádi, bylo to zase něco jiného, trénink v jiných podmínkách,“ dodává trenér.

Kurzem přežití a ukázkami techniky ale teambuilding olomouckých hokejistů mezi hranickými vojáky nekončí. Už příští týden je čeká společné florbalové utkání.

Spustit audio