Petr Ptáček skončil třetí v závodě Asijské F3

Petr Ptáček skončil třetí v závodě Asijské F3

Českému závodníkovi Petru Ptáčkovi se podařilo při svém premiérovém závodě v Asijské Formuli 3 na Suzuce dojet do cíle na 3. místě.

Aktuální motoristický víkend se sice nese zejména ve znamení Velké ceny Francie na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet, zajímavé věci pro fanoušky motorsportu se ale dějí také v Asii a to zejména pro české příznivce.

Zde totiž na okruhu Suzuka pokračuje třetím podnikem letošní ročník kontinentálního šampionátu Formule 3 a jedním z jmen, které můžeme ve startovní listině japonského klání najít, je Petr Ptáček. Český závodník, působící letos v Eurocupu Formule Renault, totiž využil měsíční přestávky této série a rozhodl se v barvách týmu Seven GP vydat na dobrodružství do „země vycházejícího slunce“.

A tato výprava pro pražského rodáka doposud probíhá velice úspěšně. 16letý pilot totiž hned při svém debutovém závodě v šampionátu vybojoval umístění na stupních vítězů, když v první z trojice víkendových jízd na trati tradičně hostící Velkou cenu Japonska obsadil vynikající 3. pozici.

„Bronzová“ příčka patřila Petrovi již na startu. V úvodních metrech ovšem podlehl Jordanu Dempseymu a ten jej odsunul na 4. příčku, na které pak navíc kvůli následné dlouhé fázi safety caru musel setrvat dalších 20 minut.

Krátce po restartu se ovšem dokázal s Irem vypořádat, když si zhruba 8 a půl minuty před vypršením časového limitu v zatáčce Casio Triangle vzal 3. místo zpět a ve svých rukou již jej udržel až do cíle.

Pod šachovnicovým praporkem projel za dvojicí jezdců dominantní stáje Hitech GP. Z vítězství se radoval syn legendárního motocyklového závodníka a zároveň člen juniorského programu Red Bullu Jack Doohan před svým týmovým kolegou Ukjem Sasaharou.

Slibné vyhlídky navíc může mít Ptáček i pro zítřejší závody. Zatímco do druhého závodu (2:35 SEČ) se na základě nejrychlejších kol z prvního klání vydá z 5. místa, třetí víkendovou bitvu zahájí po vítězství ve druhé kvalifikaci dokonce z pole position.

Sdílejte na:
Zavřít