Mercedes v kvalifikaci deklasoval Ferrari. Hamilton vyhrál, Vettel byl až sedmý

rav ČTK rav, ČTK
22. 6. 2019 16:07
Lewis Hamilton v Mercedesu zopakoval v sobotní kvalifikaci na GP Francie formule 1 vítězství z loňského roku a postaví se letos potřetí na pole position.
Lewis Hamilton po kvalifikaci na GP Francie formule 1 2019.
Lewis Hamilton po kvalifikaci na GP Francie formule 1 2019. | Foto: Reuters

Úspěch Stříbrných šípů potvrdil druhým místem Valtteri Bottas. Tým Ferrari zažil v Le Castellet zklamání. Třetí Charles Leclerc ztratil na vítěze více než šest desetin vteřiny, Sebastian Vettel byl až sedmý.

"Valtteri tady byl od pátku velmi rychlý, ale mně skvěle vyšla poslední dvě kola. V posledním jsem měl v jednu chvíli sekundový náskok, ale v poslední zatáčce jsem o něj kvůli větru přišel," řekl Hamilton.

"Rozhodly maličkosti. V závěrečné části kvalifikace se změnil vítr, takže v několika zatáčkách mě to zpomalilo. Zvolil jsem špatnou stopu," dodal Bottas, který ve Francii ovládl dva ze tří tréninků.

Vedle domácího pilota Leclerca se do druhé řady postaví Max Verstappen s Red Bullerm. Třetí řada pak překvapivě patří McLarenu, obsadí ji Lando Norris a Carlos Sainz junior.

Velká cena Francie formule 1 startuje v neděli ve 15:10 našeho času. Grand Prix vysílá stanice Sport2, předzávodní studio začíná 70 minut před začátkem závodu.

Kompletní výsledky kvalifikaci na VC Francie formule 1:

 

Právě se děje

Další zprávy