Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Medailová série hokejbalistek trvá, mají další bronz. Naopak muži s Kanadou zaváhali a na MS jsou čtvrtí

Také na sedmém světovém šampionátu vybojovaly cenný kov. České hokejbalistky prodloužily úspěšnou sérii i na Slovensku, kde v souboji o bronz porazily domácí výběr vysoko 5:0. Třetí místo obsadily popáté, před dvěma lety dosáhly na zlato a v roce 2015 získaly stříbro. Mužům se nedařilo, po Finsku nestačili ani na Kanadu a po porážce 2:3 v prodloužení skončili až na čtvrtém místě.

Radost českých hokejbalistek
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Svěřenci trenéra Jiřího Mašíka, kterým se po páteční porážce s Finskem rozplynul sen o prvním zlatu od roku 2011, museli proti Kanadě dohánět ztrátu. V osmé minutě při Hrabárově trestu vypálil za pravým kruhem kanonýr Martel a Šimara inkasoval.

Potom český tým odolal při vyloučení Špačka, který ve 13. minutě hned 10 sekund po návratu z trestné lavice vyrovnal. Po Kručkově přihrávce propasíroval míček za Yarhama.

Po bezbrankovém druhém dějství otočil ve 41. minutě stav ve prospěch českého výběru po Zvonkově přihrávce zpoza branky Kruček. Prodloužení si vynutil 92 sekund před koncem základní hrací doby Szolga.

Stejně jako v pátek prožili Češi v nastavení zklamání a po Martelově gólu nerozšířili sbírku tří zlatých, pěti stříbrných a tří bronzových medailí. Cenný kov nezískali také v roce 2005 v Pittsburghu, kde neprošli přes čtvrtfinále a skončili pátí.

"V hlavě se mi těsně po konci zápasu honí negativní emoce, protože jsme ani jednou neprohráli po základní hrací době a jedeme domů se čtvrtým místem. Je to pro mě obrovské zklamání. Nyní nedokážu vyhodnotit zápas, proč tohle vzniklo, ale zklamali jsme. Nezískali jsme medaili a je to pro nás ohromně těžké," uvedl Mašík.

Titul získali počtvrté za sebou Slováci, kteří zdolali ve finále Finsko 4:3. Jako jediní mají medaile ze všech 13 šampionátů a s pěti zlaty vyrovnali rekord Kanady.

Jasná výhra českých hokejbalistek se rodila pozvolna, neboť v první třetině branka nepadla. Druhou část ale začaly lépe české hráčky a brzy soupeřkám odskočily.

Nejdříve týmu získala dvoubrankový náskok koučova dcera Lucie Manhartová, po ní se prosadily i Palová a Patočková. Ve 43. minutě ještě dovršila výsledek Radová.

"Chtěli jsme za každou cenu urvat medaili. Holky podaly od první do poslední minuty výborný výkon, jsem na ně hrdý. Teď nás čekají oslavy, pak se uvidí co dál, zda budeme s kolegy u týmu pokračovat," uvedl kouč Karel Manhart.

Mistrovství světa v hokejbalu v Košicích:

Muži:

Finále: Slovensko - Finsko 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Branky: 6. Martinusík, 26. Božík, 36. Oravec, 42. Teplický - 29. Vuorenmaa, 38. Lampo, 45. L. Viitanen.

O 3. místo: Česko - Kanada 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 14. Špaček, 41. Kruček - 8. a 48. Martel, 44. Szolga.

Ženy:

Finále: Kanada - USA 4:2 (0:1, 3:1, 1:0).

O 3. místo: Slovensko - Česko 0:5 (0:0, 0:4, 0:1)
Branky: 16. a 23. Manhartová, 24. Palová, 30. Patočková, 43. Radová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články