Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hirt ve Švýcarsku drží pátou příčku i po časovce. Vedení uhájil Bernal

Další skvělé umístění jako v horských etapách v časovce závodu Kolem Švýcarska nezaznamenal, přesto Jan Hirt může být spokojen. Český cyklista ujel 19,2 km v pětatřicátém nejlepším čase a udržel si průběžnou pátou pozici. Nic se neměnilo ani na celkově vedoucím muži, kterým zůstává Kolumbijec Egan Bernal. Dvaadvacetiletý vrchař bude v neděli v závěrečné deváté etapě hájit náskok 22 sekund před Australanem Rohanem Dennisem.

Jan Hirt
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Pro vítězství si v Gomsu dojel Belgičan Yves Lampaert. Porazil o pět sekund dánského kolegu z týmu Deceuninck-Quick Step Kaspera Asgreena a o dalších pět sekund jeho krajana Sörena Kragha Andersena ze Sunwebu.

Až šestý s odstupem 19 sekund dojel mistr světa v časovce Dennis, na jehož výkonu se podle všeho podepsala jeho snaha v předchozích horských etapách. Nečekaně dobrou jízdu proti času naopak předvedl Bernal, jenž coby jedenáctý ztratil na australského rivala jen 19 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Bernal uhájil ve Švýcarsku po časovce vedení, Hirt zůstal pátý

Dvaaosmdesátý ročník závodu vyvrcholí v neděli devátou etapou, v níž na trase 101,5 km ještě cyklisty čekají tři náročná stoupání.

Bernal bude za pomoci svého týmu Ineos hlídat náskok 22 sekund před Dennisem, třetí je už s výrazným odstupem 1:46 minuty Rakušan Patrick Konrad.

Hirt na něj na páté pozici ztrácí devět sekund, mezi nimi je ještě Belgičan Tiesj Benoot. Druhý český cyklista Roman Kreuziger je v tradiční generálce na Tour de France stále čtyřiadvacátý.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 8. etapa (časovka na 19,2 km):

1. Lampaert (Belg./Deceuninck-Quick Step) 21:58, 2. Asgreen (Dán./Deceuninck-Quick Step) -5, 3. Kragh Andersen (Dán./Sunweb) -10, 4. Scully (N. Zél./EF Education First), 5. Bevin (N. Zél./CCC) oba -13, 6. Dennis (Austr./Bahrajn-Merida) -19, ...35. Hirt (ČR/Astana) -1:14, 69. Kreuziger (ČR/Dimension Data) -1:43.

Průběžné pořadí: 1. Bernal (Kol./Ineos) 24:40:24, 2. Dennis -22, 3. Konrad (Rak./Bora-hansgrohe) -1:46, 4. Benoot (Belg./Lotto-Soudal) -1:54, 5. Hirt -1:55, 6. Mas (Šp./Deceuninck-Quick Step) -2:43, ...24. Kreuziger -7:24.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články