Muzikál Chicago, foto: Slovácké divadlo

Dlouho očekávaný moment je tady! Muzikál Chicago, který se souborem nastudovala režisérka Linda Keprtová, uvidí první diváci! Jedná se o dosud nejnáročnější muzikálový projekt Slováckého divadla v Uherském Hradišti.

Celý muzikál je o mediálním humbuku, který samozřejmě musel předcházet i současnou slováckou premiéru. Proto byla přizvána i Česká televize v pořadu Události v regionech odvysílala reportáž o přípravách satirického jazzového krimi muzikálu.

Muzikál Chicago nabízí velmi zábavnou podívanou. Koho by nezajímala korupce, bulvární boj, sexy vražednice, násilí i notná dávka černého humoru, vše okořeněné populárními hity a strhujícími tanečními čísly.   Broadwayská premiéra originálního muzikálu se uskutečnila 3. června 1975 v Richard Rodgers Theatre (počet repríz se vyšplhal na 936), opravdového triumfu se však muzikál dočkal až při znovuuvedení o jednadvacet let později. kdy získal šest cen Tony .Samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na slavný film z roku 2002 v režii Roba Marshalla, kde hrály hlavní postavy takové hvězdy jako Catherina Zeta-Jones, Renée Zellweger a Richard Gere. Film muzikál nesmírně zpopularizoval a přidal k nejvyššímu ocenění divadelnímu i filmové – Oscara za nejlepší film roku 2002. Muzikál kritizuje zkorumpovanou a zločinem a jazzem prodchnutou americkou společnost dvacátých let 20. století. Podle hry Maurine Dallas Watkinové jej napsali Bob Fosse a Fred Ebb s hudbou Johna Kandera. Hlavní postavy, vražedkyně a po slávě toužící krásky Velma Kellyová a Roxie Hartová, se setkávají v ženské věznice a s pomocí proslulého advokáta Billyho Flynna všemi (především ženskými) zbraněmi bojují o přední stránky novin a titul „vražedkyně týdne“.

Choreografie se ujala Hana Achilles, která se slováckou scénou spolupracuje už popáté. „Vše vnímám jako obrovskou výzvu, která je stupňovaná velkým očekáváním jak ze strany divácké obce, tak souboru. V každém případě ve Slováckém divadle je mi vždy moc dobře. Má skvělý soubor, který rád pracuje a stále se zdokonaluje, a to vše je podpořeno výbornou atmosférou,“ říká choreografka.

„Myslím, že je určitě hlavně potřeba být v kondici. A k tomu mně výrazně pomohlo běhání, které mi poslední dobou dělá velkou radost, je to úžasný relax. Jinak samozřejmě pilně trénujeme choreografie a každý den si zpívám,“ říká herečka Pavlína Hejcmanová, která v Chicagu ztvární jednu z hlavních rolí, vražedkyni Velmu Kellyovou.

Muzikál Chicago, foto: Slovácké divadlo

MUZIKÁL CHICAGO

Libreto: Fred Ebb, Bob Fosse
Hudba: John Kander
Texty písní: Fred Ebb
Překlad libreta a české texty: Ivo T. Havlů
Výprava: Eva Jiřikovská
Hudební nastudování: Josef Fojta
Korepetice: Petr Čagánek
Dramaturgie: Iva Šulajová
Asistent režie: David Vacke
Asistentka choreografie: Jitka Adamíková
Choreografie: Hana Achilles
Režie: Linda Keprtová
Premiéra: 22.6.2019
Déleka představení: 2.35h

Osoby a obsazení

VELMA KELLYOVÁ Pavlína Hejcmanová
ROXIE HARTOVÁ Tereza Hrabalová
BILLY FLYNN Tomáš Šulaj
KONFERENCIÉR
Jiří Hejcman
ÁMOS HART Martin Vrtáček
MAMA MORTONOVÁ, dozorkyně Irena Vacková
MARY SUNSHINEOVÁ Anna Pospíchalová
LIZ, vězeňkyně Tereza Novotná
ANNIE, vězeňkyně Jana Drgová
JUNE, vezeňkyně Eliška Machačová / Aneta Poláchová .
HUNYAKOVÁ, vězeňkyně Petra Staňková
MONA, vězeňkyně Jitka Hlaváčová
KITTY, vězeňkyně Kristína Orišková / Karolína Hýsková
ZAPOMENUTÉ VĚZEŇKYNĚ Monika Horká, Jaroslava Tihelková
FRED CASELY Martin Hudec