Sexy kráska Petra Němcová (40): Šlo jí o život!

Petra Němcová 17

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

23. června 2019 7:58

Modelka Petra Němcová, která 24. června oslaví 40. narozeniny, je jednou z českých krásek, jež prorazily ve světě. Její tvář se objevila v časopisech Vogue, Elle či Harper’s Bazaar, účastnila se prestižních módních přehlídek.

V roce 2004 Němcová přežila řádění ničivé vlny cunami v Asii a po vyléčení z vážných zranění se začala věnovat také charitě. Založila Nadační fond Happy Hearts, který se soustředí například na pomoc dětem a výstavbu škol.

Rodačka z Karviné pochází z rodiny učitelky a zedníka. V 15 letech uspěla v soutěži Tvář roku agentury Elite, což jí otevřelo dveře do světa. Po maturitě na průmyslovce odjela do Milána, později se přesunula také do Paříže a New Yorku. Postupně se vypracovala na pozici topmodelky. Propagovala například prádlo Victoria's Secret, předváděla pro značky Max Factor, Cartier či La Perla.

V prosinci 2004 Němcová pobývala v Thajsku, když se obrovská vlna cunami převalila přes bungalov, ve kterém byla s tehdejším přítelem, fotografem Simonem Atleem. Na rozdíl od partnera, jehož tělo se našlo až po dvou měsících, přežila. Ze zranění se léčila řadu měsíců.

Němcová dříve chodila také s popovým zpěvákem Jamesem Bluntem, hercem Jamiem Belmanem nebo s bývalým haitským premiérem Laurentem Lamothem.

Témata: Petra Němcová