bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Maple Leafs blízko k prodloužení smlouvy s Johnssonem a Kapanenem

23. června 2019, 9:15

Jiří Sameš

Toronto Maple Leafs jsou velmi blízko k prodloužení smlouvy s útočníky Andreasem Johnssonem, Kasperim Kapanenem. Informaci přinesla kanadská televizní síť Sportsnet.

Zpráva o tom, že Andreas Johnsson a Kasperi Kapanen podepíší s Maple Leafs nový kontrakt, se dostala na veřejnost jen krátce poté, co kanadský klub vyměnil útočníka Patricka Marleaua do Caroliny Hurricanes.

Podle dostupných informací ze zámoří, Johnsson podepíše čtyřletou smlouvu na celkem 13.6 milionů dolarů. Dohoda Kapanena by měla být tříletá na celkem 9.6 milionů dolarů.

Johnsson v právě uplynulé sezoně odehrál svůj první kompletní ročník v National Hockey League. Za 73 zápasů vstřelil 20 gólů (třetí mezi nováčky) a zapsal celkem 43 kanadských bodů.

V následném play-off nastoupil do všech sedmi utkání Toronta, vsítil přitom jeden gól a zaznamenal celkem čtyři kanadské body.

Čtyřiadvacetiletý Švéd byl Javorovými listy draftován v roce 2013 v sedmém kole, jako celkově 202. v pořadí. Než se natrvalo usadil v hlavním týmu, strávil dva roky na farmě u Toronto Marlies.

1. července se může stát omezeně volným hráčem, vyprší mu roční smlouva na 787 tisíc dolarů.

Kapanen je o něco zkušenějším hokejistou, i on se ale dokázal naplno prosadit až nyní. Za sezonu 2018-2019 v 78 zápasech vstřelil 20 gólů a připsal si celkem 44 kanadských bodů.

Ve vyřazovací části potom v sedmi duelech vsítil jeden gól a nasbíral celkem dva kanadské body.

Dvaadvacetiletého Fina draftovali Pittsburgh Penguins v roce 2014, jako celkově 22. v pořadí. Do Toronta byl vyměněn začátkem července 2015. 

Aktuálně mu končí tříletý nováčkovský kontrakt, taktéž se může stát omezeně volným hráčem. V nejlepší hokejové lize světa odehrál 133 zápasů, v nichž vstřelil 28 gólů a posbíral celkem 54 kanadských bodů.

Omezeně volným hráčem u Maple Leafs může být 1. července i útočník Mitchell Marner. Díky odchodu Marleaua má generální manažer mužstva Kyle Dubas alespoň trochu volnější ruce.

Za sezonu 2018-2019 se hokejisté Toronta umístili v tabulce Východní konference na pátém místě se ziskem 100 bodů. Potřetí v řadě zaznamenali postup do play-off.

Zde se však opět loučili hned po prvním kole, stopku jim podruhé po sobě vystavili Boston Bruins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.