McLaren už Alonsa v autě nepotřebuje, nasadit ho neplánuje

McLaren už Alonsa v autě nepotřebuje, nasadit ho neplánuje

Lando Norris i Carlos Sainz jsou dostatečně dobří, tým nemá důvod jejich výkonnost a zpětnou vazbu s dvojnásobným šampionem poměřovat.

McLaren již nemá v plánu posadit do svého vozu F1 svého bývalého závodního pilota Fernanda Alonsa, přestože již Španěl není vázaný svými dalšími povinnostmi.

Dvojnásobný šampion na konci loňského roku odešel z Formule 1, zachoval si ale vazby na McLaren. V jeho barvách se letos pokoušel kvalifikovat do závodu Indy500. S týmem navíc v Bahrajnu absolvoval také test pneumatik Pirelli.

Minulý víkend Alonso za volantem prototypu Toyoty podruhé vyhrál závod 24 hodin Le Mans, tím však jeho program v Mistrovství světa vytrvalostních závodů skončil.

McLaren ale o jeho služby ve svém voze F1 nemá, jak řekl šéf týmu Andreas Seidl: „Nemáme u McLarenu v plánu posadit Fernanda zpátky do vozu F1. Jsme velice spokojení s Landem (Norrisem) a Carlosem (Sainzem). Odvádějí skvělou práci a jsou naší budoucností. Na tu se já také zaměřuji.

On (Alonso) však zůstává členem McLarenu, vyslancem značky McLaren a já myslím, že v budoucnu se otevřou diskuze ohledně jiných závodních projektů.“

McLaren ve Francii podepsal dohodu s Renaultem o využití služeb Sergeje Sirotkina v případě, že by potřeboval náhradníka namísto některého ze svých pilotů. Seidl však tvrdí, že důvodem této dohody není změna vztahu mezi týmem a Alonsem.

„Pro Fernanda není možné, aby tu byl na každém závodě a byl rezervním jezdcem,“ řekl Seidl. „S Renaultem úzce spolupracujeme po stránce pohonné jednotky a Sergej bude na každém okruhu až do konce sezóny. Prostě tedy dávalo smysl, abychom tuto dohodu podepsali. Pro případ nouze máme jezdce okamžitě přístupného na okruhu. To byl důvod pro tuto dohodu.“

Sdílejte na:
Zavřít