Hamilton se obával o pneumatiky, Bottas přiznal, že nebyl dost rychlý

Vítězství ve Velké ceně Francie bylo pro Lewise Hamiltona už třetím triumfem v řadě. Celkově letos Brit vyhrál už šest z dosavadních osmi závodů.

Štítky: Lewis Hamilton Mercedes Valtteri Bottas Zveřejněno 23. 06 2019 — Lukáš Štěrovský

„Závodím už dlouho, ale nikdy toho nebudu mít dost. Vždycky je to velká výzva. Miluji hledání limitů. Společně s kluky z Mercedesu píšeme historii. Jsem pyšný na to, že jsem součástí tohohle týmu,“ tvrdí Hamilton.

Ten v závodě neměl výraznější potíže. Týmu sice v úvodu nahlásil, že mu něco prasklo v sedačce, ale vliv na rychlost to nemělo. Přesto tvrdí, že to nebyl vyloženě jednoduchý závod.

„Pořád se něco děje, s těmito auty jsme vždy na limitu. Všechno je o opotřebení, spolehlivosti, musíte hlídat teploty. Takže jsem šetřil motor a palivo, kde to jen šlo. Staral jsem se o pneumatiky. Na předku jsem měl celkem velké puchýře. Pamatuji si, že vloni Lanci Strollovi praskla pneumatika. Toho jsem se trochu obával. Ale je to zatím nejlepší start do sezony, takže si to užívám,“ má jasno Brit.

O něco hůře je na tom Valtteri Bottas. Ten na okruhu Paula Ricarda svému kolegovi rychlostně nestačil, přesto se nevzdává. „Start bylo to nejlepší, na co jsem mohl vsadit. Celkově byl Lewis rychlejší, nedokázal jsem se vyrovnat jeho tempu. Je to něco, na co se budu muset před dalším závodem podívat. Je důležité, abych pochopil, co jsem mohl udělat lépe. Není neporazitelný, to vím. Musím jen pracovat tvrději.“

Diskuse k článku

Napsat komentář