Vettel: Ferrari ve Francii selhalo. Leclerc nesouhlasí

Problémy Scuderie stále přetrvávají – i přes nasazení nových dílů. Ferrari už na Mercedes ztrácí v Poháru konstruktérů 140 bodů.

Štítky: Charles Leclerc Ferrari Sebastian Vettel Zveřejněno 23. 06 2019 — Lukáš Štěrovský

„Je to celkem jasné, jsme rychlí na rovinkách, ale ne v zatáčkách,“ říká Sebastian Vettel, který po zpackané kvalifikace nakonec obsadil páté místo. „Takže záleží na rozvržení trati; některé víkendy pro nás budou dobré, jiné horší.

Ve Francii bylo naším cílem snížit velkou ztrátu na Mercedes, což se nám nepovedlo. Takže v tomto ohledu jsme selhali, ale neznamená to, že se vzdáváme. Doufejme, že okruh v Rakousku bude hrát trochu více v náš prospěch.

Vettel si v závěru zajel do boxů pro čerstvé pneumatiky, aby získal bod za nejrychlejší kolo v závodě. To se mu nakonec povedlo, ale jen se štěstím. „Bylo to těsné, zdá se, že jsme v posledním kole měli potíže s dobíjením baterie. Jinak by to bylo jednoznačnější,“ tuší Němec.

O něco více radosti mohl mít Charles Lerclerc, který v posledním kole naháněl Valtteriho Bottase. „Dal jsem do toho vše. Auto bylo OK, ale Mercedes byl moc rychlý. První stint byl v pohodě, v tom druhém to bylo o šetření pneumatik. Na konci jsem rychle dojížděl Valtteriho, ale nezbývalo dost kol, abych něco zkusil. Oproti tomu, jak jsme na tom byli v pátek, to pro nás je skvělý den.“

Diskuse k článku

Napsat komentář