InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasiči bojovali v TFA na Zadově. V jednotlivcích kralovali Michal Brousil a David Kubiš

Nejlepší v kategorii nad 35 let - uprostřed vítěz David Kubiš z Písku, druhý Jiří Dvořák z Tábora a třetí Lukáš Houdek rovněž z táborské jednotky HZS.  , Autor: Vendula Matějů

Nejlepší v kategorii nad 35 let - uprostřed vítěz David Kubiš z Písku, druhý Jiří Dvořák z Tábora a třetí Lukáš Houdek rovněž z táborské jednotky HZS.     Autor: Vendula Matějů

ZADOV - Včera se na Zadově uskutečnila krajská soutěž v disciplínách TFA železných hasičů. Společně zápolili profesionálové a také dobrovolní hasiči, kteří se TFA věnují. Kategorii do 34 let suverénně ovládl písecký Michal Brousil, když všechny úseky dokončil s famózním časem 5:02,82. Na druhém místě skončil zástupce dobrovolných hasičů Jiří Melecký (6:20,10), třetí místo vybojoval Ondřej Fišer z územního odboru Tábor (6:22,13). Ve věkové kategorii 35+ vyhrál písecký borec David Kubiš s časem 5:16,14, druhý skončil Jiří Dvořák z územního odboru Tábor s časem 5:30,69. Na třetím místě se umístil další reprezentant táborského územního odboru Lukáš Houdek časem 5:33,14.

Dnes (sobota 22. června) se uskutečnila krajská soutěž HZS Jihočeského kraje v disciplínách TFA. Soutěž v disciplínách TFA je klání, které jihočeský sbor pořádá vždy jednou za dva roky. Pro atraktivní závod vybíráme vždy atraktivní prostředí. Naši sportovci závodili již například u Stezky korunami stromů v Lipně nad Vltavou nebo u rozhledny Hýlačka v Táboře. Organizátorem letošního klání byl územní odbor Prachatice, který využil prostředí Lyžařského areálu Zadov.

Soutěž TFA, jejíž název pochází z anglického Toughest Firefighter Alive a volně se překládá jako „nejtvrdší hasič přežívá", je nejtěžší hasičskou soutěží, která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu.

Letošního závodu se, stejně jako poprvé před dvěma lety na Hýlačce, zúčastnili vedle profesionálních hasičů jihočeského sboru také závodníci z řad dobrovolných hasičů. Do soutěže profesionálů se přihlásilo také družstvo výběru dobrovolných hasičů Jihočeského kraje. Závodníci soutěžili v kategorii jednotlivců, a to ve věkové hranici do 34 let včetně a od 35 let výše.

Kategorii do 34 let suverénně ovládl písecký Michal Brousil s famózním časem 5:02,82. Na druhém místě skončil zástupce dobrovolných hasičů Jiří Melecký (6:20,10), třetí místo vybojoval Ondřej Fišer z územního odboru Tábor (6:22,13).

Ve věkové kategorii 35+ vyhrál písecký borec David Kubiš s časem 5:16,14, druhý skončil Jiří Dvořák z územního odboru Tábor s časem 5:30,69. Na třetím místě se umístil další reprezentant táborského územního odboru Lukáš Houdek časem 5:33,14. Tito borci kategorie 35+ svými výkony a časy dokonce výrazně předčili celou řadu kolegů z mladší věkové kategorie.

Hasiči své časy zároveň započítávali do kategorie družstev. Soutěžní týmy jednotlivých územních odborů HZS Jihočeského kraje a výběru jihočeských dobrovolných hasičů mohly do soutěže prezentovat maximálně pět závodníků, do celkového hodnocení družstev se pak započítávaly časy nejlepších tří. V celkovém hodnocení se nejlépe umístil územní odbor Tábor, druhý skončil výběr krajského sdružení dobrovolných hasičů a třetí místo vybojoval územní odbor Jindřichův Hradec. Čtvrté bylo družstvo Písku, páté České Budějovice, šestý Český Krumlov, sedmý tým Prachatice A, osmé Strakonice a deváté Prachatice B.

Nejlepší profesionální hasiči se svými výkony nominovali na mistrovství ČR v disciplínách TFA, které se uskuteční letos v září v Plzni.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace