Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciarda sesadili komisaři na jedenácté místo

Ricciarda sesadili komisaři na jedenácté místo

Dostal hned dva tresty najednou

Bác ho a je bez bodů! Daniel Ricciardo se mohl ze solidního sedmého místa ve VC Francie radovat jen pár hodin. Potom ho sportovní komisaři potrestali hned dvakrát.

Prvních pět sekund inkasoval za to, že při předjíždění Landa Norrise v šikaně vyjel mimo trať, nebezpečně se na ni vracel a ohrozil tak soupeře. Druhý „štráf“ ve stejné výši obdržel za následný incident, kdy se pokoušel zdolat Kimiho Räikkönena, přičemž všemi čtyřmi koly opustil dráhu a získal tak nedovolenou výhodu. 

Danielu Ricciardovi nebyly body z VC Francie přány

Australanovi byly sice hlavně v „případu Norris“ přiznány polehčující okolnosti, především to, že v únikové zóně se auto hůře kontroluje, že podřadil a dokonce zablokoval kola, ale rozhodující bylo, že pokaždé se před svého protivníka dostal.

Ricciardo nejenže spadl až na jedenáctou příčku, ale na jeho konto navíc přibyly tři body. Ovšem trestné. S verdiktem pochopitelně srozuměn není: „Je tu položen nový asfalt a na něm je jediná stopa s odpovídající přilnavostí. Všude jinde to hrozně klouže. Snažil jsem se ze všech sil, abych se udržel na trati. O nějaké výhodě nemůže být ani řeči, vždyť, když jsem byl za obrubníkem, se kolem prohnal Kimi. Pokud vůbec, tak lituji jak sebe, tak Landa.