Hlavní obsah

Lacko po nevydařeném Hungaroringu klesl na šesté místo v ME

Budapešť

Český pilot Adam Lacko prožil v mistrovství Evropy tahačů téměř hororový víkend na Hungaroringu. Šampion z roku 2017 byl s novým speciálem VK50 v Maďarsku nejlépe šestý, ve dvou závodech ze čtyř zůstal bez bodu a z vedoucí pozice průběžného pořadí klesl na šesté místo.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko na trati.

Článek

Lacko po nevydařené sobotě, kdy byl v prvním závodu diskvalifikován za opakované překročení maximální povolené rychlosti a poté dojel osmý, neuspěl ani dnes. Po problémech v kvalifikaci skončil ve třetím závodě šestý a čtvrtou jízdu nedokončil.

Jezdce Buggyry zastavila hned v prvním kole závěrečného závodu závada na elektronice nového motoru a musel odstoupit. "Mám smíšené pocity. Na jednu stranu vím, že auto se stále vyvíjí, a jsem s tím smířený, na stranu druhou jsem bojovný typ a závodím, abych vítězil. Toto mě hodně mrzí. Ihned po startu jsem se tlačil na první místo, ale najednou přestal reagovat plynový pedál. Bohužel se s tím nedalo pokračovat. Doufám, že jsem si všechnu smůlu vybral a po zbytek šampionátu bude vše v pohodě," uvedl na webu stáje Lacko.

V úvodním dílu ME před měsícem v Misanu byl Lacko dvakrát druhý a dvakrát čtvrtý a vedl. Po Hungaroringu klesl na šestou pozici, první je jeho německý soupeř a jediný přemožitel z loňského ročníku Jochen Hahn na stroji Iveco.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články