Davy chtěly hodit Babiše do koše | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Davy chtěly hodit Babiše do koše

Většina transparentů vyzývala premiéra k demisi.
Většina transparentů vyzývala premiéra k demisi. (Foto Aha! – T. Tran, M. Protivanský, M. Rušinová, ČTK)

Plná Letenská pláň, kolabující doprava i mobilní sítě a statisíce lidí, kteří se rozhodli nedělní odpoledne »věnovat« premiérovi. Respektive Andreji Babišovi (64, ANO) vzkázat, že už ho mají dost! Tak to včera vypadalo v hlavním městě.

Podle pořadatelů, jímž bylo hnutí Milion chvilek pro demokracii, se včera na pláni na začátku akce sešlo zhruba 250 tisíc lidí (dle policie něco přes 200 tisíc). Sice se nepodařilo překonat »rekord « z roku 1989, kdy na Letné proti komunistům demonstrovalo údajně až 800 tisíc lidí, i tak to byla monumentální podívaná. Transparenty, české vlajky i vlajky Unie v rukou lidí, kteří přijeli i z různých koutů republiky, dávaly ministerskému předsedovi najevo, že alespoň u nich není oblíben.

Justice a dotace
Co demonstrantům vadí? Mimo jiné fakt, že se ministryní spravedlnosti stala Marie Benešová (71, za ANO), která má dle nich »pomoci« premiérovi ve věci stíhání v kauze Čapí hnízdo. A také že je prý Babiš ve střetu zájmů, protože Agrofert, který přepsal na svěřenské fondy, pořád bere dotace. 



Pokračování se chystá 16. listopadu, kdy se chtějí odpůrci opět sejít na Letné, tentokrát u příležitosti 30 let od Sametové revoluce. Předseda vlády ale včera Aha! napsal, že se s demonstranty bavit tak jako tak nehodlá. A v minulosti vzkázal, že nemíní ani odstupovat. Ani podle politologů a odborníků z řad kritiky by to nepomohlo. Smysluplná koalice bez ANO nyní neexistuje a dle aktuálních preferencí by Babiš vyhrál i předčasné volby...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.