Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žalobce si políčil na Terezu: Potopí ji pomocí »komplice«?!

Autor: rc - 
24. června 2019
05:00

Téměř devět let za mřížemi vyměřil pákistánský soud Tereze Hlůškové (23), která byla loni zadržena na letišti v Láhauru s 9 kilogramy heroinu v kufru. Tereza se však nevzdává a doufá, že se dostane na svobodu. Začátkem června podala soudu dvě žádosti, v nichž žádala milost či propuštění na kauci a dřívější termín projednávání jejího odvolání. Zatímco soudci její žádosti zamítli, termín odvolání Šoaiba Hafíze, jejího údajného »komplice«, byl již stanoven!

Tereza Hlůšková byla zadržena v lednu roku 2018 na letišti v pákistánském  Láhauru. Celníci v zavazadlech tehdy jedenadvacetileté Češky našli devět kilogramů heroinu. Tereza, která chtěla z Pákistánu letět do Spojených arabských emirátů a posléze do Irska, skončila v tamním vězení. Soud se zadrženou Češkou se vláčel přes rok. Konečný verdikt padl až letos v březnu a soudní senát tehdy rozhodl, že Tereza stráví ve vězení osm let a osm měsíců.

Tereza, kterou rozsudek šokoval, se rozhodla odvolat. Soud ohledně odvolání byl naplánován na září, ovšem pohledná Češka nechtěla čekat tak dlouho, a tak soudu předložila dvě žádosti, které soudcům Alie Neelumové a Šahbazovi Alímu Razvimu doručil její právník. Obě dvě však soudci nekompromisně smetli ze stolu. „Jedna ze žádostí se týkala milosti nebo propuštění na kauci a další byla ohledně dřívějšího soudního stání. Soud uvedl, že datum odvolacího řízení bylo stanoveno na září, tudíž se Terezin případ bude projednávat v září,“ uvedl pro Blesk.cz pákistánský novinář Alí Aršad.

Zatímco Tereza stále čeká na to, až soud stanoví přesné datum jejího odvolacího řízení, její údajný komplic Šoaib Hafíz nadále čekat nemusí. Soud rozhodl, že Hafíz stane před soudem 10. října. „Odvolací řízení spoluobviněného Šoaiba Hafíze bylo stanoven na 10. října 2019 u soudu v Láhauru. Soudkyně Alia Neelumová a soudce Šahbaz Razvi budou soudu předsedat,“ sdělil Aršad.

Šoaib Hafíz byl již jednou soudem zproštěn viny. To se však nelíbilo státnímu zástupci Aftabovi Ahmedovi, který se proti rozhodnutí soudu odvolal. „Nařídil jsem svým podřízeným, aby připravili odvolání proti spoluobžalovanému Šoaibu Hafízovi Chánovi,“ nechal se slyšet tehdy Ahmed.

Hafíz je realitním makléřem, který měl Tereze zprostředkovat ubytování a poté jí předat heroin. Soudu tehdy předsedal Šahzád Raza, který uvedl, že neexistuje žádný přímý důkaz o tom, že by Hafíz měl na Terezu jakékoliv vazby. Uvidí se, zdali obžaloba tentokrát dokáže přednést dostatečné důkazy a zdali nevyplují na povrch další skutečnosti, které by mohly Tereze ještě přitížit. Aftab se totiž nesmířil ani s rozsudkem pro Terezu. „Chci se odvolat kvůli výši trestu. Byl totiž podle mě udělen nižší trest, než by podle zákona měl,“ vysvětlil. 

cukrenka ( 29. června 2019 18:18 )

Měli jsem už hdoně času něco začít měnit, ale pop 1989 se usnulo. Nyní si myslím, že my něco zmeníme až s pomocí jiných národů.Paradoxně to můžou být i migranti.

cukrenka ( 29. června 2019 18:15 )

Psalose, že má odvolání 4.9, a mal by být ráda, že dotala tak nízký trest. Francouz se 4 kg heroinu dostal v Thajsku trest smrti.
Nižší IQ a nízký morální kodex nejsou polehčující okolnosti, měla by se zamýšlet, aby vyšla jako zralejší osobnost,.

trugoY ( 24. června 2019 13:40 )

Letná byla jen takové plesknutí do vody... Nic důležitého ani zajímavého
AŤ ŽIJE PAN BABIŠ!

bullshit ( 24. června 2019 12:48 )

Máme se dobře ale určitě ne kvůli Babišovi. Máme se dobře na dluh dalších generací našich dětí co mají ještě trochu sebereflexe a jsou ochotni vyjít do ulic a upozornit na vedení státu stbákem, bývalým kovaným komunistou a poctivě zbohatnuvším miliardářem bez kouska studu. Odkláněčem dotací a lhářem podporovaným Ovarem na hradě, bývalým komunistou z líhně prognostického ústavu ze kterého nevzešel ani jeden dobrý politik. Jak by také mohl.Jinak ekonomika již závratně neroste a blíží se recese v době kdy si tento výtečník kupuje hlasy přes důchodce, učitele a další občany co umí hodně křičet že mají málo. Ostatních 70% co ho nevolilo si zase až tak nevýská. Je to jako s průměrnou mzdou. Mnohdy ani nemáte v okolí nikoho kdo ji má. AMALKO, hlavní je že ty víš co ta demokracie vlastně ( jen tak naokraj - spletla jsi si diskusi, tady je o xindlu, co pašoval 10 kg heroinu a bez EET ).

amalka5853 ( 24. června 2019 11:27 )

Překvapuje mě kolik lidí je schopných se v současné době, kdy se máme KONEČNĚ dobře uchýlit k takové trapnosti jako se stávka, Babiše zvolili do vlády i Piráti( Piráti snad okrádají, přepadají a loupí na mořích že?) i ČSSD tak si nestěžujte. A opět se ukázal český lid (studenti)kdy místo toho aby Babiše pochválili a podrželi že KONEČNĚ po dlouhých letech roste ekonomika, máme se KONEČNĚ jako prasátka, nákupní košíky plný, konta a účty plný, kam na dovolenou to jsou fakt už výmysly.....tak se jde stáv­kovat­!...­..obec­ně by ale mělo platit, fajn, pomůžeme mu a ale nepůjdeme proti!...a ta zpráva od EU bude hotová k nahlédnutí až v září!!!!....tak proč odsuzujete člověka už teď!!!... a ve finále většina z vás ani netuší co ta demokracie vlastně je...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání