Koláž připravená pro publikaci HlídacíPes.org "Babiš. Vůdce pro 21. století"

Ondřej Neumann: Až Babiš padne, buďme velkorysí

Napsal/a Ondřej Neumann 24. června 2019
FacebookTwitterPocketE-mail

IN MEDIAS RES. Winston Churchill ve svých šestidílných dějinách druhé světové války shrnul poučení z let 1918 až 1945 následující větou: „Ve válce rozhodnost, v porážce vzdor, ve vítězství velkorysost, v míru dobrá vůle.“ Doporučuji řídit se tím i v našich časech.

Konec spolupráce zpěváka Richarda Krajča a jeho skupiny Kryštof se skupinou Agrofert vzbudil o to více emocí, oč méně o pozadí rozchodu víme. Stalo se tak z vůle Krajča a spol.? Pro tuto verzi mluví fakt, že část fanoušků podporu od Andreje Babiše a s ní spojené využití Krajča v politickém PR předsedy vlády nesla velmi nelibě.

Nebo Babišův holding začal přehodnocovat svoji marketingovou strategii? Zde zase může být indícií např. fakt, že Agrofert po šesti letech letos ukončil podporu festivalu Colours of Ostrava. Prý z úsporných důvodů.

Omlouvám se české veřejnosti….

Nebo je za rozchodem kombinace obého? Nevíme. V médiích i na sociálních sítích přesto převážila interpretace, že Richard Krajčo opouští potápějící se Babišovu loď „za pět minut dvanáct“.

Oznámení o ukončení spolupráce kapely a politikovy firmy, zřejmě v kombinaci s letenskou veledemonstrací, v mnohých zjevně vytvořilo zdání, že éra Andreje Babiše končí za „měsíc, maximálně dva“.

 

 

A spustila se i vážně míněná debata, jak se stavět k lidem, kteří v posledních letech pracovali pro Andreje Babiše. A zda je přijmout zpět „do slušné společnosti“.

Asi nejdál došel Pavel Šafr na Forum24.cz. Možnost „návratu mezi demokraticky orientované občany“ pro novináře z médií Agrofertu – konkrétně jmenuje Jana Macháčka, Petra Kamberského, Martina Zvěřinu, Miroslava Koreckého, Ondřeje Neffa či Petrušku Šustrovou – vidí, ovšem pouze skrze upřímně míněnou omluvu.

Text omluvy dokonce i naformuloval: „Omlouvám se, že jsem kvůli osobnímu prospěchu anebo z hlouposti sloužil špatné věci. Uvědomuji si to a hluboce se omlouvám české veřejnosti. Již nikdy nebudu pracovat pro trestně stíhaného politika, který svojí kumulací ekonomické, mediální a politické moci poškozuje demokracii a svým konfliktem zájmů a čerpáním dotací dělá naši zemi ostudu před Evropou a před celým světem.“

Poznání sira Churchilla

K tomu dvě poznámky a jedno připomenutí.

  • Jízda Andreje Babiše tuzemskou politikou zdaleka nekončí (pokud nebude zatčen).
  • Čím více spíláme lidem pracujícím pro Andreje Babiše, tím více je naháníme do jeho náruče. A prodlužujeme dobu jeho hegemonie.

Winston Churchill ve svých šestidílných dějinách druhé světové války shrnul poučení z let 1918 až 1945 následující větou: „Ve válce rozhodnost, v porážce vzdor, ve vítězství velkorysost, v míru dobrá vůle.“

Doporučuji řídit se tím i v našich časech.


Text vznikl ve spolupráci HlídacíPes.org s týdeníkem Marketing&Média. Více o médiích a marketingu najdete v aktuálním vydání M&M, které vychází každé pondělí.

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)