Afrodiziaka – umíte si vybrat ta správná?

Je dobré vědět, že afrodiziaka nenastartují sexuální touhu od nuly. Spíše ji podpoří tam, kde už nějaká vzniká. Uvolňují tělo, dodávají mu energii a činí ho citlivější vůči nejrůznějším dotekům a stimulaci.

Druhy a formy afrodiziak

Afrodiziakální krémy a gely

Krémy a gely s afrodiziakálními účinky jsou nejčastěji zastoupenými afrodiziaky na trhu. U žen se používají především při stimulaci klitorisu. Podle druhu ho pomáhají lépe prokrvit, učinit citlivější pro doteky nebo ho dokonce zvětšit. Muži mají zase v oblibě přípravky pro pevnější a tvrdší erekci. Nechybí zde ani mírně znecitlivující gely, které oddalují ejakulaci.

Afrodiziakální pilulky

Účinky nejrůznějších pilulek a tablet bývají lepší, než u gelů a krémů. Ovšem nevýhodou je množství jejich vedlejších účinků a zdravotní rizika (nesmějí je užívat např. osoby s nemocným srdcem). Proto je převážná většina z nich k dostání pouze v lékárně na předpis. Volně prodejné jsou pouze slabší produkty.

fr2

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Španělské mušky

Pravděpodobně nejde psát o afrodiziacích a nezmínit se přitom o španělských muškách. Nejde o výtažky z hmyzu, jak by název mohl napovídat, ale o směs bylinných esencí, která zvyšuje hladinu hormonů a tím i sexuální vzrušení. Španělské mušky bývají k dostání v kapkách nebo ve formě gelu.

Bylinné výtažky

Podle nové legislativy EU bylo nutné ze sexshopů stáhnout většinu běžně využívaných přírodních afrodiziak, např. yohimbine nebo damianu. Většina z nich je ovšem stále k sehnání ve formě sušených bylin, u kterých prodejce neručí za způsob použití. U sušených bylin je opravdu nutné dbát na přiměřené dávkování a začínat raději s menšími dávkami.

V každém případě doporučujeme nakupovat u ověřených prodejců. Ať už se rozhodnete pro gely, pilulky nebo přírodní experimenty, jistota nezávadného původu vám může ušetřit mnohá nepříjemná překvapení.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.