Nejlepším slovenským hokejistou se stal pošesté Chára. Vyrovnal rekordmana Hossu

Kapitán Bostonu Zdeno Chára se stal pošesté nejlepším slovenským hokejistou sezony. Dvaačtyřicetiletý obránce se tak v počtu trofejí vyrovnal rekordmanovi Mariánu Hossovi.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Bostonu Zdeno Chára s celoobličejovým plexisklem

Kapitán Bostonu Zdeno Chára s celoobličejovým plexisklem | Zdroj: Reuters

Chára v anketě odborné veřejnosti, novinářů, funkcionářů a samotných hráčů obhájil loňské prvenství. Trenčínský rodák letos dovedl Bruins do finále Stanley Cupu, kde v rozhodujícím sedmém duelu ztroskotali na St. Louis. Více než dvoumetrový obránce dohrával play-off se zlomenou čelistí.

Nejhorší porážka v kariéře, lituje bostonský Krejčí rozhodujícího zápasu finále NHL

Číst článek

„Přiznám se, že ocenění mě trochu překvapilo, ale vážím si ho. Děkuju všem za hlasy, klubu za výborné podmínky a spoluhráčům za velkou oddanost,“ řekl prostřednictvím videonahrávky Chára, jenž se z nedělního galavečeru ze zdravotních důvodů omluvil.

Navzdory celkovému vítězství v anketě nebyl Chára vyhlášen nejlepším slovenským obráncem, tím se stal Erik Černák z Tampy Bay. Cenu pro nejlepšího brankáře získal Chárův klubový spoluhráč Jaroslav Halák, nejlepším útočníkem byl vyhlášen Tomáš Tatar z Montrealu a trenérem kouč reprezentace Craig Ramsey.

Do Síně slávy byli uvedeni trenéři Július Šupler, Ján Filc a také někdejší útočník Oto Haščák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme