Tipy na akce v lázeňských městech o prázdninách

Tipy na akce v lázeňských městech o prázdninách

Chystáte se o prázdninách navštívit lázně a chcete si to něčím ozvláštnit? Lázně jsou skvělým místem, kde to v létě žije a koná se tam mnoho různých kulturních, společenských, sportovních i rodinných akcí. My jsme pro vás vybrali ty největší a nejoblíbenější.

Karolína Svobodová
Karolína Svobodová 24. 06. 2019 12:54

Karlovy Vary

54.Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Tento filmový svátek zná nejenom v České republice snad každý filmový fanoušek. Přímo v prostředí nádherného lázeňského města můžete shlédnout filmy z celého světa, dokonce včetně některých premiér. Připravený je bohatý doprovodný program, vystoupení známých osobností, různé koncerty a party. Festivalu se každoročně účastní filmové hvězdy od nás i z ciziny. Nezapomeňte se zastavit v Becher Baru.

Čankovské Vánoce 2019

Vánoce v létě? Ne, nejde o omyl. V Čankově u Karlových Varů se koná 20. července kulturně hudební festival zaměřený na rodiny s dětmi, a ty přece Vánoce milují. Samozřejmě nebude chybět vánoční stromeček. Dětský den vypukne ve 14 hodin na dětském hřišti, kde budou probíhat hry a soutěže, loutkové divadlo, k dispozici bude skákací hrad a další zajímavosti.  V 18 hodin začne večerní program a vystoupení několika kapel. Těšit se můžete na chutné občerstvení a připravené bude i stanové městečko.

City Triathlon 2019

Pokud vás zajímají spíše sportovní akce, potom určitě nevynechejte největší triatlonovou událost v České republice. V Karlových Varech může 24. a 25. srpna závodit každý včetně dětí. Třešničkou bude samozřejmě závod profesionálních hvězd olympijského triatlonu.

 

Mariánské Lázně

Kapsa plná pohádek

Už 18. ročník dětského prázdninového festivalu plného pohádek si užijete na letní open – air divadelní scéně. Pohádky vhodné pro děti od 3 – 13 let budou hrát různé divadelní soubory. Do Mariánek můžete vyrazit mezi 8. - 21. července.

Chopinův festival

Mezinárodně uznávaný festival vznikl na počest Fryderyka Chopina, který v Mariánských Lázních několikrát pobýval a velmi si tohle lázeňské město oblíbil. Po Pražském jaru a Smetanově Litomyšli je to 3. nejstarší hudební festival u nás a patří mezi ty nejvýznamnější v Evropě. Tématem 60. ročníku je Chopin a klavírní virtuosové 19. století. V termínu od 15. 8. – 24. 8. vás čekají dny naplněné klasickou hudbou, symfonickými koncerty a klavírními recitály.  Jako doprovodní program jsou připravené různé výstavy, sportovní akce a mnoho dalšího.

 

Luhačovice

Luhačovická pouť

Každoročně se uprostřed lázní koná tato velice oblíbená akce. Letos se uskuteční 13. 7. Na pouti, jak je zvykem, jsou připravené atrakce pro děti a samozřejmě jarmark. Nebude chybět slavnostní mše svatá a koncerty dechových hudeb i další zábava.

Festival Janáček a Luhačovice

Pokud jste milovníci vážné hudby, určitě dorazte o pár dní později i na toto setkání, které se koná na počest hudebního génia Leoše Janáčka. Připravený je zajímavý program.

Divadelní Luhačovice

V srpnu v těchto lázních diváci uvidí to nejlepší a nejzajímavější z divadelní tvorby. Připravené jsou oceněné komorní představení českých i slovenských divadelních scén.

 

Poděbrady

Poděbradské swingování

8.ročník přehlídky swingu a jazzu se uskuteční v polovině července na veřejném prostranství lázeňské kolonády, kde vystoupí desítka dixielandů a big bandů. Akce je přístupná široké veřejnosti a je velmi oblíbená u lázeňských hostů, pro které je to příjemným doplňkem k lázeňským procedurám.

Hudební festival Musica Poděbrady

Pod taktovku dirigenta Leoše Svárovského proběhne poslední koncert tohoto hudebního festivalu, který začíná už v květnu. Opět se akce odehrává přímo v prostorách lázeňské kolonády a je tak přístupná všem hostům.

Soundtrack Poděbrady 2019

3.ročník mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií představí na konci prázdnin nejlepší soundtracky z filmů, multimédií včetně počítačových her, videomapping i dětské hudební programy. K poslechu budou hrát živé orchestry, big bandy, pop a rock kapely i elektro projekty. A těšit se můžete na české i světové hvězdy.

Ubytování si najdete na portále spa.cz, který poskytuje ověřené pobyty po celé republice. Spa.cz přináší zážitky, uvolnění, krásu a vzpomínky na odpočinkovou dovolenou v českých i zahraničních lázních a hotelech.

Související články

Další články