Je snazší řídit motokáru než formuli 1? Hovadina, oponuje Verstappen

Byli to Romain Grosjean a Lewis Hamilton, kteří se nedávno vytasili s výrokem (odkaz naleznete na konci článku), že řídit dnešní vůz F1, je kvůli neustálému šetření paliva, pneumatik a motoru fyzicky méně náročné, než odjet motokárový závod. S tím ale nesouhlasí Max Verstappen.

Štítky: Max Verstappen Zveřejněno 24. 06 2019 — Lukáš Štěrovský

„Je to hovadina,“ komentuje Nizozemec s upřímností sobě vlastní. „Jsme teď mnohem rychlejší, než jsme byli v předchozích letech. Nerozumím tomu, odkud se tyhle ohlasy berou. Pokud máte dobré auto, můžete jet na devadesát procent.

Tomu, co řekl Grosjean, nerozumím. V motokáře používáte odlišné svalstvo. Pokud bych šel závodit teď na motokáry, po dvaceti třiceti kolech bych byl úplně v háji. Když jsem na nich ale jezdil v patnácti, byl jsem zvyklý a mohl jsem odjet v pohodě třeba 300 kol za jeden den.

Znamená to, že nejsem tak silný, jako když mi bylo patnáct? To tedy ne. Jen používáte jiné svaly. Například mnohem více zapojujete předloktí. Nemá vůbec smysl to porovnávat.

Podívejte se, pokud bych posadil některého z kamarádů, kteří stále závodí na motokárách, do závodního vozu, další den by necítil krk, přestože za rok najezdí 300 tisíc kol v motokáře. Takže myslím, že je to velmi podivné porovnání,“ uzavírá Verstappen.

Foto: kartxpress.com

Diskuse k článku

Napsat komentář