Hlavní obsah

Největší sportovní padouch? Hvězda Barcelony! Těsně za ní další fotbalista a kontroverzní boxer

Zajímavou anketu se rozhodl uspořádat kanál ESPN. Ve svém podcastu vyzval fanoušky, aby vybrali největšího sportovního záporáka. Nápad se ujal a ESPN tak na základě hlasování sportovních příznivců vytvořil žebříček největších „padouchů“ sportovní historie. A první místo nejspíš mnohé nepřekvapí.

Foto: Luisa Gonzalez, Reuters

Luis Suárez v dresu Uruguaye. Útočník Barcelony byl fanoušky zvolen jako největší sportovní záporák historie.

Článek

Nejvíce mínusů od fanoušků získal Luis Suárez. Hvězda Barcelony je známá nejen svými skvělými fotbalovými dovednostmi, ale i četnými excesy. Asi nejvíce se v negativním smyslu zapsal do povědomí tím, že pokousal hned tři soupeře. Ještě v Nizozemsku to schytal Otman Bakkal, v rámci Premier League pak Branislav Ivanovič a během světového šampionátu v roce 2014 italský zadák Giorgio Chiellini.

Uruguayský reprezentant dále zamezil Ghaně na MS 2010 skórovat, a to dost neférovým způsobem. V poslední minutě prodloužení totiž míč mířící do prázdné brány jednoduše vyrazil rukama. Za své chování si tehdy sice vysloužil červenou kartu, ale Asamoah Gyan příležitost ke gólu v podobě penalty nevyužil a Uruguay zápas vyhrála.

Suárez bývá také terčem kritiky kvůli simulování a podle mnohých nepříliš vhodným a férovým oslavám některých gólů.

V první desítce hned sedm fotbalových jmen

I další pozice v první desítce jsou propojeny s fotbalem. Hned za Suárezem najdeme bouřliváka Joeyho Bartona, bývalého záložníka Manchesteru City a Newcastlu, který byl v minulosti trestán za porušení pravidel týkajících se sázení na fotbalové zápasy a v roce 2008 byl dokonce odsouzen kvůli pouliční bitce. Odseděl si nakonec něco málo přes dva měsíce.

Ze světa fotbalu se v top desítce objevují také portugalský stratég José Mourinho (čtvrtý), útočník Atlética Madrida Diego Costa (pátý), obránce Realu Sergio Ramos (sedmý), legendární fotbalista i průšvihář Diego Maradona (devátý) a bývalá hvězda Manchesteru United Roy Keane (desátý).

Třetí je Tyson

Žebříček dále zahrnuje dva boxery - na bronzové příčce se umístil Mike Tyson. I on se, stejně jako Suárez, proslavil mimo jiného kousnutím, v jeho případě šlo ale o pořádný zásah, protože svého soupeře Evandera Holyfielda připravil o kus ucha.

Druhým boxerem je v top desíctce Floyd Mayweather na šestém místě. Desítku sportovních „padouchů" doplňuje z kriketista David Warner na osmém místě.

Reklama