24. června 2019 • 14:01

Litvínov se dohodl na smlouvě s Kubátem. Posílí ho i Slovák Jánošík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Karel Kubát bude po návratu z klubu KHL Vladivostoku hrát za Litvínov, s kterým se dohodl na úpravě své roční smlouvy. Vervu posílil také slovenský obránce Adam Jánošík, jenž v uplynulé sezoně působil rovněž v KHL v dresu Slovanu Bratislava.



"S Karlem jsme vedli dvouměsíční vyjednávání k jeho stávající smlouvě. Měli jsme s ním platnou smlouvu s klauzulí, že může odejít do KHL. Nakonec jsme se dohodli, že tuto klauzuli Karlovi ze smlouvy vyjmeme a smlouvu upravíme. Délka smlouvy zůstala stejná na jeden rok s roční opcí," řekl generální ředitel a trenér Litvínova Jiří Šlégr.

Jednatřicetiletý Kubát odešel do Vladivostoku loni na začátku října a připsal si ve 47 zápasech v dresu Admiralu 14 bodů za čtyři branky a 10 asistencí. Ještě s výjimkou sezony 2013/14, kdy hrál za Spartu, strávil celou kariéru v Litvínově. V extralize má na kontě 564 zápasů a 196 bodů (62+134). V roce 2015 získal s Litvínovem mistrovský titul.

"Karel je obránce s ofenzivními předpoklady, které umí využít především v přesilové hře, která nám v loňské sezoně po jeho odchodu dělala velké problémy," doplnil Šlégr.

Šestadvacetiletý Jánošík podepsal také roční smlouvu s opcí. V české extralize naváže na angažmá v Liberci z let 2012 až 2014 a 2016 až 2018 a v Chomutově z ročníku 2015/16. "Je všestranný obránce, který má velmi dobré bruslení a cit pro hru. Jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Je ve věku, kdy obránci přicházejí na vrchol kariéry. Obránce tohoto typu jsme hledali, což nám zapadá do koncepce našeho klubu," uvedl Šlégr.

V uplynulém ročníku nasbíral Jánošík v dresu Slovanu v 56 duelech KHL gól a čtyři asistence. V české extralize má účastník tří mistrovství světa na kontě 202 zápasů a 44 bodů (13+31).

Působil také v Košicích, s kterými získal v roce 2015 slovenský titul. V roce 2010 jej ve třetím kole na 72. místě draftovala Tampa Bay, ale v NHL nikdy nenastoupil. V zámoří hrál jen v letech 2009 až 2012 v juniorské QMJHL v Gatineau.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud