MENU

Fw 190A-4

Přestože již doma mám několik původních stavebnic Fw 190A od firmy Eduard, neodolal jsem, a když byly na trh uvedeny nové, zakoupil overtrees verze Fw 190A-4. K výliskům jsem přidal overtrees lepty, odlévaná kola Brassin, masky na překryt kabiny T-face, sadu popisků a výsostného označení HGW a pustil se hned do stavby.

STAVBA
Nejprve jsem z rámečků vystříhal všechny díly a následně je rozdělil na několik hromádek podle podsestav. Stavbu jsem začal podvozkovými šachtami a křídlem. Po sestavení dílů šachet se spodní částí křídla bylo třeba doplnit hydraulické a elektrické rozvody. Z plechu jsem naohýbal svody nad otvory pro vypadávání nábojnic, abych tak zabránil průhledům dovnitř křídla a případným odleskům. Svody jsou navíc zaslepené destičkami z profilů Evergreen.

Také jsem v domácích zásobách objevil sadu firmy Master, ve které byly kovové hlavně kulometů a pitotova trubice. Do šachet jsem vlepil části hlavní, doplnil krycí plech šachet a zkompletoval křídlo. V přední části šachet vznikl viditelný spoj, který bylo třeba zakrýt vlepením leptaných dílů ze sady určené pro starší verzi stavebnice, které ovšem dobře lícovaly i do nové.

Text a foto: Pavel Hekerle

Více se dočtete v časopisu Modelář 6/2019, který vyšel 12. 6. 2019

Obsah Modeláře 6/2019 naleznete – ZDE.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.