(FOTO) Plat ředitele cestářů je srovnatelný s platem krajského úředníka

Až nastoupí nově vybraný ředitel Krajské správy a údržby silnic do funkce, čeká ho plat v podobné výši jako má řadový úředník Krajského úřadu Kraje Vysočina. Rozdíl bude jenom pár tisícovek. Ředitel cestářů má pod sebou hned několik náměstků.

Kraj Vysočina zatím nesdělil jakým způsobem bude vybírat nového ředitele. Ani počet kol výběrového řízení. Ve výběrovém řízení se střetne dosavadní náměstek ředitele cestářů Libor Joukl (ČSSD) s krajským zastupitelem Radovanem Necidem (ODS) nebo bývalým tajemníkem žďárské radnice Janem Havlíkem. Ve hře jsou i další tři zatím neznámí zájemci o křeslo ředitele.

Vítěze výběrového řízení pak jmenují do funkce radní Kraje Vysočina. Lze očekávat použití blokačního mechanismu, pokud by byl na ředitele Krajské správy a údržby silnic vybrán dosavadní náměstek Libor Joukl. Především pro občanské demokraty je Libor Joukl těžko představitelný ředitel.

Volba ředitele Krajské správy a údržby silnic může být rozbuškou vážné koaliční krize ve vedení Kraje Vysočina. Do krajských voleb zbývá rok a pár měsíců

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů