Očima závodnice: Ricciardo vs Norris

Souboj mezi Ricciardem a Norrisem nám opět shrnula i samotná závodnice Gabriela Jílková.

1 Štítky: Daniel Ricciardo Gabriela Jílková Lando Norris Zveřejněno 24. 06 2019 — Jiří Košta

Automobilová závodnice Gabriela Jílková/#QuickGabi nám i tentokrát poskytla svůj pohled na asi nejdramatičtější okamžik GP Francie.

Závod na Paul Ricard mnoho dramat nepřinesl, ale souboj mezi Landem Norrisem a Danielem Ricciardem určitě upoutal mnohé.

Pilot Renaultu se pokusil předjet Norrise venkem, ale opustil trať a kromě toho se nebezpečně vrátil do závodní stopy. Výsledkem je, že dostal Ricciardo dokonce dvě pětivteřinové penalizace.

„Ricciardo předjel Norrise jen díky tomu, že vyjel mimo trať. Ricciardovi muselo být jasné, že větší nájezdovou rychlostí získá výhodu při pokusu o předjetí. Při návratu do závodní stopy se ovšem nebezpečně vracel přímo vedle Norrise, který proto musel vyjel mimo trať. Penalizace je tak rozhodně oprávněná,” říká Jílková.

Faktem je, že za všechno mohla i specifická trať v Paul Ricard, která je podle mnoho odborníků nudnou a jezdci výjezdem mimo trať nic neztratí.

„Kdyby to nebyla trať Paul Ricard, kde není žádná zeď nebo kačírek, tak by pilot Renaultu pravděpodobně takhle neriskoval a věděl by, že tento pokus neskončí dobře.”

Diskuse k článku

Napsat komentář