Slávistický klenot Langhamer? Přirovnám ho k Rosickému. Věřím, že bude mít podobnou kariéru, hlásí Piták

Slávistický klenot Langhamer? Přirovnám ho k Rosickému. Věřím, že bude mít podobnou kariéru, hlásí Piták

Devětatřicetiletý Karel Piták momentálně vede slávistickou šestnáctku, se kterou se radoval z ovládnutí výborně obsazeného turnaje All Stars Cup.

Čerstvý úspěch se mu samozřejmě nehodnotil špatně. "Musím říci, že naše vítězství bylo zasloužené. Kluci k tomu přistoupili na výbornou, první místo si jednoznačně zasloužili. Výhra v turnaji All Stars Cup pro ně byla taková odměna za celou sezonu. Byla to pro hráče odměna za to, jak v celé sezoně na tréninku pracovali. Chtěli jsme si to užít, oni k tomu také tak přistoupili. Musím před nimi smeknout, nebyli jsme na turnaji několikrát v úplně lehké situaci, hoši ukázali vůli a charakter," těšilo na webu slavia.cz bývalého záložníka Hradce Králové, Olympie, Slavie, Jablonce či Red Bullu Salzburg.

Sešívaní uspěli i v konkurenci slovutných značek jako Paris Saint-Germain či Atlético Madrid. "PSG jsme přehráli v obou zápasech, byli jsme lepší, obě utkání jsme měli vyhrát. Atlético bylo lepší, španělská fotbalová škola, mají dobrou práci s míčem. Fotbalově to byl nejsilnější soupeř, kterého jsme na turnaji potkali. Za celou sezonu nás přehrály jen dva týmy, právě Atlérico a Barcelona, se kterou jsme se utkali na turnaji v Chorvatsku. To byly jediné dva týmy, na které jsme neměli," neměl problém přiznat trojnásobný vítěz rakouské bundesligy, jehož svěřenci se loučili se sezonou přípravou proti Pekingu Guoan.

Spokojený před dovolenou téměř až do půlky července mohl být i ze skutečnosti, že se mladým slávistům výhybala zranění. "Čekal bych, že by někteří mohli odpadnout. Odehráli jsme toho v sezoně opravdu hodně, ale kluci pořád šlapali. Bylo vidět, že jsou výborně kondičně připraveni. Za celý rok jsme neměli téměř žádná zranění," pokračoval trojnásobný reprezentant Česka, jehož slova vyšla na slavia.cz.

Volno se však netýká jeho velmi vytíženého středopolaře v teenagerovském věku Daniela Langhamera, jehož si vzal kouč áčka Jindřich Trpišovský na soustředění do Rakouska. "Právě on má v sezoně odehraných nejvíce minut, nechyběl ani na jednom tréninku, makal. Má v sobě obrovský potenciál, já ho přirovnám k Tomášovi Rosickému. Věřím, že bude mít podobnou kariéru. Je to fotbalista, který to má celé před sebou. Je trochu drobnější postavy, ale co mám zprávy, tak už trénoval s áčkem a zvládl to úplně v pohodě," uzavřel na stránkách slavia.cz Piták.