Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Královéhradecký kraj vybral prvního dopravce

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ - Krajští radní rozhodli o výběru jednoho z uchazečů soutěže na zajištění veřejné linkové dopravy v regionu. V oblasti Královédvorsko nejlepší nabídku předložila společnost BusLine KHK.

Rozsah dopravního výkonu byl stanoven na 18,4 milionu autobusových kilometrů ročně, zakázka počítá s nasazením 248 autobusů...


Doprava v kraji bude od příštího roku změněna (27. června 2018, MÚ Broumov).

"Rada kraje dnes schválila výběr dodavatele linkové dopravy na Královédvorsku. Nejlepší nabídku pro tuto oblast předložila společnost BusLine KHK, s. r. o. Vedle toho jsme rozhodli o vyloučení dvou uchazečů z celkem šesti oblastí z důvodu nedodržení podmínek zadávací dokumentace. Nabídky pro všechny zbylé oblasti posoudíme po jejich doplnění, k čemuž jsme uchazeče vyzvali," uvedl první náměstek hejtmana Martin Červíček. Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

V rámci zadávacího řízení veřejné zakázky bylo Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže na návrh jednoho z uchazečů zahájeno řízení o přezkoumání soutěže. "Návrh směřuje proti stanoveným zadávacím podmínkám veřejné zakázky. Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže jsme zaslali své vyjádření k návrhu a kompletní dokumentaci o zadávacím řízení veřejné zakázky. V souvislosti s tímto platí, že nesmíme uzavřít s vybranými dodavateli smlouvu ve lhůtě 60 dnů ode dne zahájení řízení," doplnil náměstek Červíček.


Změní se dopravci a někde i trasování spojů (27. června 2018, MÚ Broumov).

Do soutěže se přihlásilo devět firem, přičemž některé z nich podaly nabídku na více oblastí nebo se účastní ve sdružení s jinou firmou. "Královéhradecký kraj nyní všem účastníkům výběrového řízení zašle protokol o otevírání nabídek. Informace o konkrétních nabídkách a další propozice soutěže zveřejníme po jejím vyhodnocení a schválení výsledku Radou Královéhradeckého kraje," sdělil začátkem června první náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček.

Veřejná zakázka se dělí na osm dílčích částí, a to na Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má přesah i na území sousedních krajů, a to do Pardubického, Libereckého a Středočeského. Referenční rozsah dopravního výkonu byl stanoven na 18,4 milionu autobusových kilometrů ročně. Aktuální součet maximální výše nabídkových cen v jednotlivých částech je pro jeden rok 716,2 milionu korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů. Zakázka řeší zajištění veřejné autobusové dopravy na území celého Královéhradeckého kraje od třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2020 do dne předcházející třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2030.


Na snímku je autobus CDS Náchod v Broumově (27. června 2018, MÚ Broumov).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!