Na internetu se objevila vránorila a lidi z toho mají druhé Vánoce. Vysvětlit to musela sexy kost

Vránorila jako vrána a gorila. Až to uvidíte, bude jasné, že jiné jméno nemohla dostat.

Jestli jsme to pochopili správně, tak podivnou vránu natočila na svůj Twitter Američanka Keita, která zrovna pobývala v Japonsku.

Video vidělo už devět milionů lidí, a to hlavně proto, že pták odpočívající na schodech vypadá, že nemá žádné nohy a obecně zaujímá postoj jako gorila.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a vránorila, jak se vráně začalo hned říkat, se stala hlavní hrdinkou internetového humoru.

Spojení s gorilou se přímo nabízí

vrána

.

vrána

.

Vránorilí batmobil

vrána

.

Velmi vtipné vraní vlasy

vrána

.

Pokus o vysvětlení optické iluze

vrána

.

Vránorilí případ se dostal až k doktorce Kaeli Swift, která je tak trochu vránolog, ale spíše corvidolog, což nás posunuje k další záhadě.

My totiž, a stydíme se to přiznat, si pleteme v angličtině pojem raven a crow. Prostě - vždycky pro nás byl raven havran a crow vrána, ale občas se nám to pomotalo. Tak jsme si teď pro jistotu vygooglili crow a zjistili jsme, že je to celé ještě děsně komplikovanější.

Že vrána, havran a krkavec jsou vlastně to samé, ale spíš je to víc krkavec než vrána nebo havran, což ale platí pro češtinu, zato v angličtině je to vlastně jedno, i když pak tehdy nechápeme, proč používají slova raven a crow, když pro ně mají obecně označení corvid a tohle ta doktorka právě je.

Chápete? Ona není vránoložka, ale je corvidolog, tedy genderově správně corvidoložka, což je ptákolog pro ptáky, kteří můžou být havran, krkavec i vrána, ale můžete je všechny pojmenovat jako crow.

(To je ona!)

Uffff, tvl.... Úplně jsme se z toho zpotili, ale prostě budeme tomu ptákovi říkat vrána, i když to smí být havran nebo krkavec.

Kaeli si nicméně všimla vránorilího problému a na Twitteru popsala, co vlastně jde. Podle jejího výkladu je prvně vrána dost přerostlá, proto se zdá, že má malý... obličej?

Obličej?!

Asi jo. Ale i když to vypadá, že nemá nohy a opírá se o křídla, tak to není pravda, protože pták bez nohou je podle Kaeli mrtvý pták, čili logicky musí mít nohy. A tahle vrána nedělá nic důležitějšího, než se ve skutečnosti obyčejně sluní. A když se ptáci sluní, svěsí křídla a pozvednou ocas a z jistého úhlu to pak může vypadat, že nemají ani nohy a ani ten ocas.

Navíc je to celkem běžné chování a dělají to hlavně z důvodu péče o peří, protože slunce na něm spaluje bakterie a roztoče.

Tak, a teď jsi jdeme pro diplom z ornitologie. Tohle bylo intelektuálně moc i na nás.

Fotogalerie

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
21681
10322