Babiše vypískali v Liberci. Celý víkend mi chodily podpůrné zprávy, tvrdí

24.06.2019 18:30

Zatímco natřískaná Letná tepala Andreje Babiše, předseda vlády vyrazil do Liberce, kde zahájil letní olympiádu dětí a mládeže. Chlubil se tu mimo jiné, že mu celý víkend chodily podpůrné SMS zprávy. Podle svých vlastních slov se nesetkal s negativní reakcí vůči sobě. Pravda však byla poněkud jiná, proti Babišovi se demonstrovalo i přímo v Liberci. Premiér se však protestujícím vyhnul.

Babiše vypískali v Liberci. Celý víkend mi chodily podpůrné zprávy, tvrdí
Foto: FCB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

Demonstrace proti Babišovi a za nezávislost justice v neděli odpoledne zaplnila pláň na pražské Letné a část přilehlého parku. Svůj protest proti předsedovi vlády vyjádřily pískotem i děti a mládež v Liberci, když ho moderátor uvítal na zahájení olympiády. Premiér ale v sále nebyl přítomen, na zahájení her nepromluvil, údajně byl ve skyboxu, napsala ČTK.

Babiš si však víkend pamatuje poněkud jinak. „Hlavně mi chodilo strašně moc podpůrných SMS a e-mailů, takže jsem měl pocit, že jsem vyhrál volby. V neděli i sobotu jsem byl na různých místech, nikdo na mě neřval nic nepřátelského, což se v minulosti dělo,“ pochvaloval si v rozhovoru pro Lidové noviny. 

Demonstranti čekali i před libereckou Home Credit Arénou. Podle  serveru Echo24.cz chtěli i lidé na severu Čech dát Babišovi vědět, že proti němu opravdu neprotestuje jen pražská kavárna, ale že lidi, kteří už jeho počínání mají dost, lze nalézt po celé republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…