Hašek má nový závazek. Bude se snažit vyvarovat jakýchkoliv signálů, že jsou Bohemians 1905 malým klubem

Hašek má nový závazek. Bude se snažit vyvarovat jakýchkoliv signálů, že jsou Bohemians 1905 malým klubem

Hlavní trenér vršovických Klokanů Martin Hašek si dal do nového soutěžního ročníku 2019/2020 předsevzetí, že zkusí být větším diplomatem, než tomu bylo doposud.

Bývalý stratég Sparty, Vlašimi či Pardubic si je totiž dobře vědom, že se jeho upřímnost nehodí vždy a za každých okolností, na čemž by rád v blízké době pracoval...

Příznivce Bohemians 1905 například nadzvedlo ze židle jeho vyjádření po prohře se Sigmou Olomouc, v němž zaznělo, že "úplně zklamanýž není a že ho porážka ani moc nepřekvapila."

Mladší bratr Dominika Haška se však za nic zpětně omlouvat nechce a nebude. "Za vším, co jsem v průběhu sezony řekl, si stojím. Otázkou je, jestli jsem neměl víc mlčet, je to jedna z mých trenérských slabin. Uznávám, že nejsem dostatečně velký diplomat. Kdybych jím byl, byl bych vyváženější trenér," uznal na stránkách isport.blesk.cz devětačtyřicetiletý odborník.

"Odmala jsem zvyklý říkat věci tak, jak jsou. Na druhou stranu chápu, že někdo má jiný úhel pohledu a nemusí s mými myšlenkami souhlasit. Nebo už jen s tím, že jsem je vůbec vyjádřil," doplnil v Deníku Sport kouč, jenž šéfuje vršovické lavičce od dubna 2017, čili více než dva roky.

Šéfovi Schumachera, Rady, Le Gianga či Jindřiška byly také vyčítány zmínky o malém klubu. "Když dostanu otázku a mám na ni transparentně odpovědět, musí to zaznít. Jestli budu hodnotit zápas proti klubu, který má třicetinásobně vyšší rozpočet, a nezazní to, hodnocení nemůže být objektivní. Pozor, dal jsem si závazek, že se v nové sezoně budu snažit vyvarovat jakéhokoli signálu ve smyslu, že Bohemka je malý klub. Pokud si ale někdo myslí, že když to neřeknu, vyrovnáme se rozpočtem třem nejsilnějším českým klubům, obávám se, že se to nestane," uzavřel ve Sportu Hašek, jehož svěřenci víkendu udolali Varnsdorf a jasně podlehli Ústí nad Labem.