Pasažérka se probudila se ve tmě, v zamčeném letadle. (Foto: Wikimedia)

Podle britského Guardianu se letecká společnost v neděli vyjádřila, že už pátrá po letušce a stevardovi, kteří odešli z paluby, aniž zkontrolovali, zda ji opustili všichni pasažéři.

Na palubě letadla zůstala žena, která se probudila zcela samotě v tmavém zamčeném letadle. Incident se odehrál začátkem tohoto měsíce v letadle, které přiletělo do Toronta.

Celý incident zveřejnila v dnes již nedostupném facebookovém příspěvku, který zveřejnila její přítelkyně, Deanna Noel-Dale.

Tiffani Adams, které se tato nešťastná událost přihodila, zavolala Deanne, aby jí řekla co se jí stalo, když se probudila. Vybil se jí však telefon a jelikož letadlo mělo vypnuté motory, neměla si ho jako nabít.

Aerolinky potvrdili, že se incident odehrál, ale jak píše Guardian, odmítli ho komentovat.

"Stále tuto záležitost řešíme, ale zatím nemáme k dispozici žádné další detaily, které bychom mohli sdílet. Spojili jsme se s postiženou zákaznicí a udržujeme kontakt," řekla Air Canada pro Guardian.

Tiffani Adams dále uvedla, že pak jak se jí vybil telefon, začala hledat vysílačku v kokpitu, ale do té doby ji už postihl panický záchvat.

Poté, jak nikdo nereagoval na její SOS signály, které vysílala pomocí baterky, podařilo se jí otevřít dveře, kde ji očekávala několik metrová výška a žádné schody.

Odtud se jí podařilo zavolat zaměstnance letiště. Personál společnosti Air Canada jí nabídl limuzínu a hotel, to však odmítla. Guardian na závěr uvádí, že pokusy kontaktovat Tiffani nebyly úspěšné.

Zdroj:  theguardian.com