O důvod víc, proč číst tištěný magazín Neovlivní.cz

První čísla za loňský rok podle SeznamZprávy potvrzují propad hospodářského výsledku premiérova Agrofertu. Předplatitelé našeho magazínu to vědí už od května: Agrofertu se přestává dařit. O to většímu tlaku nyní český premiér a majitel holdingu čelí.

Zisky holdingu Agrofert, který premiér zaparkoval do svěřenského fondu, v minulých letech generovala především chemická divize. A právě jejím firmám loni padaly zisky.

Výkon Agrofertu stále klesá? Co přesně to znamená, jsme popsali v květnovém tištěném magazínu Neovlivní.cz

Klíčová společnost, výrobce hnojiv Duslo se propadla do ztráty. A to minus sedm milionů euro před zdaněním. Přepočteno na koruny je pak ztráta přes 180 milionů.

Mimochodem miliardovou výstavbu nové výrobny čpavku finančně podpořil slovenský stát, bývalá vláda Roberta Fica totiž v utajení a za nevysvětlených okolností schválila Babišovi daňovou úlevu ve výši 58 milionů euro. A Babiš kvůli tomu na Slovensku čelil podezření ze skrytého financování Ficovy partaje. Popsali jsme zde.

A nedařilo se loni ani lovosické Lovochemii. Zatímco v roce 2017 byl zisk 90 milionů, loni jen 1,7 milionu korun. V roce 2015 to přitom bylo dokonce 300 milionů.

Další čísla holdingu budou k dispozici během léta. Z nich pak bude možné získat celkový obrázek o fungování premiérova Agrofertu. Každopádně už výsledky prvních firem ukazují, proč je Andrej Babiš tak nervozní.

Český premiér nyní hraje o vše.

Co přesně klesající výkon holdingu znamená pro kariéru českého premiéra? Je ochoten prodat své celoživotní dílo? Odpovědi jsme přinesli v květnovém vydání tištěného magazínu Neovlivní.cz. K mání je pouze předplatitelům. Cesta k předplatnému vede tudy.