Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lacko prožil na Hungaroringu neúspěšný víkend a propadl se na šesté místo v ME

Slavný Hungaroring tentokrát českému pilotovi Adamu Lackovi nepřinesl v mistrovství Evropy tahačů štěstí. Šampion z roku 2017 byl s novým speciálem VK50 v Maďarsku nejlépe šestý, ve dvou závodech ze čtyř zůstal bez bodu a z vedoucí pozice průběžného pořadí klesl na šesté místo.

Adam Lacko v Buggyře
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Lacko po nevydařené sobotě, kdy byl v prvním závodu diskvalifikován za opakované překročení maximální povolené rychlosti a poté dojel osmý, neuspěl ani v neděli. Po problémech v kvalifikaci skončil ve třetím závodě šestý a čtvrtou jízdu nedokončil.

Jezdce Buggyry zastavila hned v prvním kole závěrečného závodu závada na elektronice nového motoru a musel odstoupit. "Mám smíšené pocity. Na jednu stranu vím, že auto se stále vyvíjí, a jsem s tím smířený, na stranu druhou jsem bojovný typ a závodím, abych vítězil. Toto mě hodně mrzí. Ihned po startu jsem se tlačil na první místo, ale najednou přestal reagovat plynový pedál. Bohužel se s tím nedalo pokračovat. Doufám, že jsem si všechnu smůlu vybral a po zbytek šampionátu bude vše v pohodě," uvedl Lacko.

V úvodním dílu ME před měsícem v Misanu byl Lacko dvakrát druhý a dvakrát čtvrtý a vedl. Po Hungaroringu klesl na šestou pozici, první je jeho německý soupeř a jediný přemožitel z loňského ročníku Jochen Hahn na stroji Iveco.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko přišel o vedoucí pozici ME tahačů

Závody mistrovství Evropy tahačů v Budapešti:

3. jízda: 1. Hahn 26:50,197, 2. Halmová (oba Něm./Iveco) -2,104, 3. Kiss (Maď./Mercedes-Benz) -6,019, ...6. Lacko (ČR/Buggyra) -19,553.

4. jízda: 1. Kursim 26:05,819, 2. Reinert (oba Něm./Iveco) -2,518, 3. Albacete (Šp./MAN) -5,695, ...Lacko nedokončil.

Průběžné pořadí: 1. Hahn 94, 2. Albacete 71, 3. Kiss 63, ...6. Lacko 53.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články