Smrt retrívra v horkém autě šetří policie: Fenku nezachránilo ani umělé dýchání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smrt retrívra v horkém autě šetří policie: Fenku nezachránilo ani umělé dýchání

Fenku labradorského retrívra Gerda.
Fenku labradorského retrívra Gerda. (Foto Lenka Zajícová Hoffmannová)

Všichni měli slzy v očích… Smrt fenky labradorského retrívra a kolaps druhé na výstavě psů v Brně v rozpáleném autě, vyšetřuje policie jako podezření z týrání zvířat. Majitelka chovné stanice Petra D. z Krnovska se prý od auta vzdálila na 20 minut.

Béžovou fenu se podařilo zachránit, sedmiletá černá Gerda však nepřežila. „Někdo ještě zkoušel umělé dýchání, ale marně. Všichni měli slzy v očích,“ popsala situaci Lenka Hoffmannová, která byla na místě mezi prvními zachránci. Událostí se bude zabývat i Českomoravská kynologická unie, která chovnou stanici z Krnovska zaregistrovala v roce 2014. „Jde o nezodpovědnost majitelky psů,“ shrnula mluvčí unie Vladimíra Tichá. Jako sankci může unie majitelce stanice zakázat účast na výstavách stejně jako jí ukončit registraci nových štěňat.


Studenou vodu nikdy!
Odborníci upozorňují, že přehřátého psa je potřeba postupně ochlazovat od tlapek, přes slabiny a břicho výš, nejlépe navlhčenými dekami či ručníky. Vhodné je také jeho přenesení do chladnějšího prostředí. Nikdy se nesmí polévat studenou vodou, to se rovná jisté smrti!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.