bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks mají těsno pod platovým stropem. Kdo půjde z kola ven?

25. června 2019, 9:30

Matěj Hodoval

Velmi nepříjemné starosti má v těchto dnech generální manažer San Jose Doug Wilson. Jeho mužstvo příliš nepotěšily novinky ohledně platového stropu, navíc když Sharks potřebují podepsat ještě některé své klíčové hráče.

Pod platovým stropem mají aktuálně Žraloci volných přibližně 14,842 milionů dolarů. Rozpočet Sharks mimo jiné bude poslední rok tížit 1,4 miliony dolarů Paula Martina, kterého tým vyplatil ze smlouvy.

Doug Wilson má před sebou nelehký úkol – zvládnout pod platový strop dostat (alespoň některé) nepodepsané hráče.

Největší pozornost je směřována na kapitána Joea Pavelskiho. Hráč známý pro svou hokejovou inteligenci a mimořádné schopnosti tečovat puk, v čemž se řadí mezi naprostou špičku National Hockey League, se ve svých čtyřiatřiceti letech stal nejlepším střelcem Žraloků v základní části uplynulé sezony.

Příznivcům klubu trochu zatrnulo, když Karlsson podepsal tučný kontrakt. Zůstanou peníze také na kapitána?

Sharks si rozhodně nemohou dovolit nechat odejít dva talentované hráče, od kterých čekají do budoucna velké věci. Chráněnými volnými hráči jsou útočníci Timo Meier a Kevin Labanc.

Meier má za sebou životní ročník, v 78 zápasech základní části nastřílel třicet branek a zapsal šestatřicet asistencí. V play-off přidal během dvaceti duelů skvělých patnáct bodů (5+10). Tomuto Švýcarovi je teprve dvaadvacet let.

Také o necelý rok starší Kevin Labanc se začíná řadit mezi tahouny. Americké křídlo se usadilo ve formaci s legendárním Joem Thorntonem, od něhož sbíral Labanc cenné zkušenosti. Ty nakonec přetavil (v součtu základní části i play-off) v pětašedesát kanadských bodů ve 102 utkáních.

Podobně jako dva zmínění forvardi jsou na tom Dylan Gambrell a Joakim Ryan. Nicméně pakliže s nimi bude chtít vedení klubu prodloužit smlouvu, nedá se očekávat, že pro to bude potřeba velký balík peněz.

Kvůli uvolnění místa pod platovým stropem se spekuluje o tom, že mužstvo z Kalifornie opustit i zadák Brendan Dillon. Osmadvacetiletý Kanaďan by týmu ulevil 3,270 miliony. Jeho náhradou by mohl být například Tim Heed, jehož by se mohlo San Jose povést podepsat výrazně levněji. Jako další možnost se jeví mladík Ryan Merkley, na svou šanci však čekají i další (Ferraro, Roy či Sund). Zkušenosti s NHL již má i Jacob Middleton.

Kdo naopak téměř jistě příští ročník neoblékne tyrkysový dres je Joonas Donskoi. Finský útočník se nechal slyšet, že vyzkouší trh s volnými hráči. Při momentální situaci Sharks a kvalitách sedmadvacetiletého křídelníka je realnější varianta podpisu s novým zaměstnavatelem.

Mezi nechráněnými volnými hráči jsou ještě Gustav Nyquist, Micheal Haley a Joe Thornton. Poslední jmenovaný nastínil, že by rád odehrál ještě jednu sezonu. Po vyřazovací části se navíc nechal Jumbo Joe slyšet, že v NHL je pro něj jen jediný tým – San Jose.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.