Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Huawei potvrdilo skládací Mate X na září s Androidem

25.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
Skládací smartphone Huawei Mate X byl samotným šéfem pro Západní Evropu potvrzen nejpozději na září. Nejvíce překvapivou informací je však to, že navzdory americkému banu bude mít operační systém Google Android.
Zhruba před týdnem jsme se dozvěděli, že se skládací telefon Huawei Mate X odkládá. Hovořilo se o tom, že za to s největší pravděpodobností budou moci nedokonalosti skládacího displeje podobně jako u Samsungu Galaxy Fold a americký ban, který od srpna zakazuje mít novým výrobkům této značky produkty od Googlu. Šéf Huawei pro Západní Evropu, Vincent Pang, ale obě tyto zvěsti popřel a novinku potvrdil nejpozději na září. Možná se ale objeví i dříve.
 
Huawei Mate X
 
Dle Panga za zpoždění Mate X nemůže Donald Trump a jeho protičínské nálady, ale jednoduše jen pomalé zavádění 5G sítí, neboť Mate X bude telefon s podporou nového standardu. Pang řekl, že Mate X se objeví všude tam, kde už funguje 5G, což ale zní tak, že zákazníci, kteří by chtěli skládací displej, ale bydlí v zemi nanejvýš s LTE připojením, budou mít smůlu.
 
Další zajímavou zprávou je to, že Pang potvrdil operační systém Android, a to i navzdory banu. Zdůvodnil to tak, že ban se týká nově představených telefonů, ale Mate X už byl představen, jen se ještě neprodává, takže podle jeho slov pod ban nespadá. Pokud jde o kvalitu skládacího OLED displeje, Pang se snažil všechny ujistit, že Huawei vyvinulo velké úsilí při vývoji i testování nového displeje a ten by tak neměl mít žádné kvalitativní problémy. Tak uvidíme.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama