Spisovatel promluvil. A demonstranty proti Babišovi i proti Zemanovi rozhodně nepotěší. Marná je jejich snaha

25.06.2019 15:44

René Nekuda, spisovatel a lektor tvůrčího psaní, prozradil, jak demonstranti ze spolku Milion chvilek pro demokracii ve skutečnosti Babišovi pomáhají a proč se musela zrodit vymyšlená pražská kavárna.

Spisovatel promluvil. A demonstranty proti Babišovi i proti Zemanovi rozhodně nepotěší. Marná je jejich snaha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za nezávislost justice a lepší vládu, kterou pořádá iniciativa Milion chvilek pro demokracii

Příběhy jsou důležitou součástí každého lidského života. Podle Nekudy jsou lidé dokonce už dopředu naprogramovaní k tomu, aby přemýšleli v příbězích. Proto nás upoutají osobnosti, které za sebou mají příběh. Proto se také na politické scéně tak dobře daří stávajícímu premiérovi Andreji Babišovi (ANO) nebo prezidentovi Miloši Zemanovi.

Prezident Miloš Zeman si vybudoval svůj příběh na boji proti konkrétnímu nepříteli. „Miloš Zeman, prezident, potřeboval mít antihrdinu. To je další klíčový prvek (příběhu). Proto vznikla pražská kavárna. A když tohleto, jakoby, máte, tak ten svůj příběh můžete víc a líp a efektivněji vyprávět. A ten příběh bude mnohem hlubší, pravil Nekuda v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV.

„To samé prožívá ten příběh Andreje Babiše a toho všeho, co se jako děje. Ty demonstrace tomu jenom pomáhají. Pro tu skupinu, které je příběh určen, je to další překonaná překážka, která posiluje jeho význam,“ pokračoval spisovatel.

Babiš má za sebou příběh podnikatele, druhého nejbohatšího Čecha, který přeci už dokázal, že je šikovný, jelikož dokázal nadmíru zbohatnout  a v politice si údajně nemá potřebu nakrást. Při vstupu do politiky ostatně Babiš říkal, že se jde do politiky obětovat, že neměl zapotřebí do ní vstupovat. Ale přece jen do ní vstoupil, bojuje za lepší Česko. A překonává přitom již zmíněné překážky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…