Recept na francouzský letní dezert

Clafoutis nebo také milliard je letní dezert typický pro francouzskou kuchyni. Pochází z oblasti Limousin a je zmiňován již v roce 1864.

Název se odvozuje z okcitánského výrazu clafir, který znamená „plnit“. Clafoutis se připravuje z třešní, doporučuje se obzvláště tmavá odrůda.

Třešně ve své sladké chuti ukrývají kus léta, ale také špetku romantiky – proto se schovali do mnoha písní, které rádi posloucháme celá léta.

Nejchutnější jsou jednoznačně jako součást vláčného koláče, a to ještě více v případě, že si ho připravíte za krátkou chvilku.

Francouzský třešňový clafoutis se stane ideální pochoutkou kdy byste si dali něco sladkého a lahodného.

Jak si doma připravit Francouzský třešňový clafoutis?

Co budeme potřebovat:

600 g třešní (čerstvé, mražené nebo kompotované)

30 g rozpuštěného másla

4 vajíčka

250 ml mléka

100 g mouky

100 g cukru

12 g vanilkového extraktu

špetku soli

máslo na potření zapékací mísy a cukr na její vysypání

Postup přípravy najdete na druhé stránce..