Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dnes startuje Vaňkovka Fest! Měsíc plný zábavy odpálí Ondřej Havlík aka ED.DRU a Ben Cristovao

PR článek

Těšili jste se na další ročník multižánrového festivalu na Dornychu? Vaňkovka Fest startuje již dnes! Těšit se můžete na spousty známých hudebníků, komiků i divadelních představení. Festival potrvá až do konce července a letos navíc do svého repertoáru zařadí i letní kino na počest Bolka Polívky, který letos slaví své 70. narozeniny. Chybět nebude ani dobré jídlo a pití v chill out zóně.

Nadupaný program letos představí Vaňkovka Fest! Každý den se mohou návštěvníci těšit na hudební vystoupení, stand-up nebo divadlo. Letos se repertoár navíc rozšíří i o letní kino – na počest 70. narozenin vynikajícího herce a komika Bolka Polívky se na plátně vystřídají filmy, ve kterých si tento nezaměnitelný umělec střihl větší či menší roli. Každý den od 16. hodiny se zájemcům navíc v prostrochách stinného plácku vedle galerie Vaňkovka otevře chill out zóna, kde si každý bude moci dát něco dobrého na zub v autentickém asijském bistru Mr. Huye nebo se osvěžit studeným drinkem s ledem  ve Spirit Bar Trucku či vychlazeným pivem od Pivo Pivo. K dispozici budou i sedací vaky a paletový nábytek, který letní relax dovede k dokonalosti. 

Na koho a co se můžete těšit tento týden?

Festival startuje již dnes a hned první den se na pódiu vystřídají dokonce dvě kapely. Celý letošní ročník zahájí v 19:00 kapela I Love You Honey Bunny. Skupina vystupuje od roku 2013 a už stihla zahrát na spoustě tuzemských i zahraničních festivalů. Jejich hudbu můžete znát z Rock for People, Praha žije Hudbou, 17. listopadu na Václavském náměstí a dalších. S kapelou se naživo seznámila i část Evropy a v roce 2017 skupina odehrála šňůru po Kanadě. 

Další zahajovacím interpretem bude Onřej Havlík ana EN.DRU. Už jako malý chlapec neustále vydával zvuky a tóny v rytmických sekvencích. I přes veskrze humorné narážky své matky: `Ondro, netikej!`, a později vystudování Činoherního herectví na JAMU, tikat vytrval a při škole stále pokračoval v prozpěvování, tlučhubectví a hudebním samovzdělávání. Vystudoval činoherectví na brněnské JAMU a brzy se z něj stal oblíbený hudební improvizátor. Ondřej se může pochlubit několika cenami - je vicemistr světa v loopingu a beatboxu ve skupině, několikanásobný mistr ČR v beatboxu. Přijďte si poslechnout jeho představení!

 

Čtvrtek bude mít energii

Zítra se po třech letech do Brna vrátí legendární Redbull autobus. Ten je speciálně upravený pro open-air koncerty. Večer začne v sedm hodin DJ Fuuse & DJ Ondrash, které spojuje projekt AWA (ArtWithAttitude). Oba pánové patří mezi české špičky a s vinylovými deskami to opravdu umí. Vy se můžete již teď tešit na opravdový a surový nářez na střeše legendárního Red Bull busu. Přijďte se zavlnit do rytmu HIP HOP, FUNK, SOUL, BREAKBEAT, HOUSE, GHETTO FUNK, DANCEHALL a TRAP MUSIC.

V Redbullovém autobusu přijede také známý zpěvák a účastník Superstar Ben Cristovao, který v červnu vydává nové EP s názvem KONTAKT. Ve svém playlistu představí nejen zcela nové songy, ale také ověřené známé hity Benovy tvorby.Chytlavé melodie a chytré texty z Benova programu si můžete užívat až do 23:00! Přijďte se přesvědčit, jak to umí parádně rozjet. 

Pátek propojí minulost s budoucností

Naty Hrychová, kterou znají především teenageři a děti díky jejímu hitu Moje matematika, se objeví na podiu v pátek. Naty je zpěvačka a herečka, zpěvu se věnuje už od tří let a v letcech 2010-2012 byla členkou skupny Kids Republic s niž vystoupila mimo jiné v Česko Slovenské Superstar. S tímto uskupením Natálka také doprovázela Rogera Waterse, frontmana skupiny Pink Floyd na The Wall Tour 2011 v pražské O2 Areně. Známá je také jako herečka z muzikálu Bídníci nebo tanečnice z muzikálu Zorro. Jako čestný host vystupovala s Brendanem Colemanem a The International Choir of Prague. Od roku 2012 působí v divadle Semafor

Po teenage-party s Naty přichází pro Vaňkovka Fest již tradiční koncert populárního brněnského cover bandu The Glass Onion. Oblíbené a nezapomenutelné hity kapely The Beatles představí tato revivalová kapela ve svém podání. Skupina funguje už 26 let a od roku 1993 pořádají pravidelné koncerty v klubech po Brně a okolí. 

Přijďte v sobotu rozhýbat svá těla!

Již šestým rokem nabízí Nikol protahování svalů i relax při cvičení Hatha jógy. Setkání bude probíhat každou sobotu v 11 hodin. Je to ideální čas na cvičení i relax před obědem. Cvičení se můžete zúčastnit spolu s Nikol v prostorách Fait Gallery nebo přímo pod širým nebem před podiem Vaňkovka Festu.

Dát si do těla můžete rozhodně i večer. Ten sobotní bude patřit tanci za jedinečné práce DJů z brněnského klubu Exit. Tento taneční večírek okoření festivalový caterin v čele se Spirit Bar Truckem a zcela novým konceptem od Pivo Pivo. Taneční tóny zazní od 17 až do 23 hodin. Přijďte na pořádnou party pod hvězdným nebem!

 

Autoři | Foto Vaňkovka Fest

Štítky Vaňkovka, nákupní centrum, Vaňkovka Fest, hudba, Brno, Ben Cristovao, hudební skupina, Bolek Polívka, koncert, herec, festival, relax, divadelní představení, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, zábava, Česko Slovenská SuperStar, Roger Waters

Dnes startuje Vaňkovka Fest! Měsíc plný zábavy odpálí Ondřej Havlík aka ED.DRU a Ben Cristovao  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.