Rosol ve wimbledonské kvalifikaci odvrátil dva mečboly a zahraje si o hlavní soutěž, Veselý je nadále suverénní

26. 6. 2019, 14:30
Aktuality 7
WIMBLEDON - Lukáš Rosol měl ve druhém kole wimbledonské kvalifikace pořádně namále. Nasazený Čech udolal Guillerma Garcíu-Lópeze až po téměř dvouapůlhodinovém boji a dvou odvrácených mečbolech. Jiří Veselý naopak i druhý zápas zvládl suverénně, když smetl Adriana Menendéze. V ženské dvouhře budou odpoledne usilovat o postup Tereza Martincová, Marie Bouzková a Tereza Smitková.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si hlavní soutěž grandslamu naposledy zahrál před dvěma lety právě ve Wimbledonu, kde při své premiéře v hlavní soutěži v roce 2012 zaskočil Rafaela Nadala. Rosolovi momentálně v žebříčku ATP patří až 130. příčka, proto musí o pozici v hlavním losu bojovat v kvalifikaci.

Do té 33letý český tenista vstoupil suverénně, když za necelou hodinu smetl Sergia Gutierréze. S dalším španělským protivníkem Guillermem Garcíou-Lópezem měl mnohem více práce, a dokonce byl dvakrát míček od vyřazení.

Rosol přitom v rozhodujícím setu dvakrát vedl o brejk. Jenže ani jednou náskok neudržel a za stavu 5-6 čelil na podání stavu 15-40. Dokázal si s ním však poradit, v následujících dvou gamech povolil soupeři jediný fiftýn a po necelých dvou a půl hodinách slavil vítězství 7-5 3-6 8-6.

V přímém souboji o hlavní soutěž se Rosol utká s Juičim Sugitou. S Japonec v předchozích dvou duelech neztratil jediný set.

Jiří Veselý naopak musí hrát kvalifikaci grandslamu přesně po šesti letech. Aktuálně 108. hráč světa a česká jednička si zatím v kvalifikačních bojích vede výborně. Pětadvacetiletý Čech suverénně přehrál Simona Bolelliho a dnes 6-3 6-1 Adriana Menendéze.

Veselý jen jednou v utkání přišel o vlastní podání, nicméně ihned své zaváhání napravil rebrejkem. Svému španělskému soupeři celkem sebral servis celkem šestkrát a po necelé hodině a půl se mohl radovat z postupu.

O hlavní soutěž si Veselý zahraje s 22letým Američanem Tommym Paulem.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 38,000.000 liber
středeční výsledky (26. 6. 2019)
• Dvouhra muži - 2. kolo kvalifikace •
Rosol (29-ČR) - García-López (Šp.) 7-5 3-6 8-6
Veselý (7-ČR) - Menendéz (Šp.) 6-3 6-1


O postup do finále kvalifikace budou v odpoledních hodinách usilovat Tereza Martincová, Marie Bouzková a Tereza Smitková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
jacksomm
To je nejaka novinka ? Ze se posledni kolo kvaldy hraje uz jak grandslam na tri vitezne ??
Reagovat
Ereinion
to bylo myslím ve Wimbledonu vždycky...jako jediní taky mají mužskou čtyřhru na tři vítězné
Reagovat
peggy
Lukasi dobry a dal.
Reagovat
EllNino
No, od stavu 5:6 15:40 ve třetím prohrál jediný míč :) Guillermem ty nevyužité mečboly evidentně otřásly, prohrál si pak servis ku nule ...

Ve finále čeká Sugita, bude to na tři vítězné, jsem zvědav, jak si s tím Lukáš poradí :)

Jirka Veselý zatím prochází kvaldou velice hladce, až se divím ... možná mu nakonec ta kvalda prospěje a uhraje něco i v hlavní soutěži, bude muset, pokud nechce spadnout na žebříčku, tyhle body ho držely ve stovce celý rok + Antalya ...tu letos kvůli kvaldě hrát nemůže, takže snad se aspoň kvalifikuje
Reagovat
Torn
Spíš ty expresky a jeho domněnky o hrozně silných hráčích. Veselý zatím hraje s hráči, co jsou žebříčkově za ním a stejně má proslovy, jako kdyby ho tam čekal Federer. Lukášovi držim palce, ale Jirka, ať si trhne škeblí.
Reagovat
makro99
Křehký obr se hecuje do vítězného módu :)
Reagovat
lars
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist