Když se někdejší hitmaker Phil Collins rozhodl pojmenovat své comebackové turné Still Not Dead Yet (Ještě nejsem mrtvý), nevěděl, chudák, s čím si zahrává. Jednou takhle v noci v hotelovém pokoji vstal, že si dojde na toaletu, a pak už ví jen to, že letěl k zemi a hlavou se přitom udeřil o židli.

Bolavý hřbet

Fotografii s modřinou pod okem dal na Facebook a odebral se do nemocnice, kde ho kapánek sestehovali a poslali jej zpátky na šňůru. Incident přičítá slabosti po operaci zad, kterou prodělal v roce 2015. Od té doby se bolavý hřbet nelepší, ba naopak. Nejistě balancující Phil Collins proto přistoupil k radikálnímu řešení.

Phil Collins.
Ještě jsem neumřel. Phil Collins vystoupí v pražské O2 areně

Vzhledem k tomu, že je pro něj nesnesitelné celou show prostát a prokřepčit, jak to dělával ve svých nejlepších letech, připravil si pro fanoušky originální omluvu. Z papíru čte v rozličných jazycích větu, která v úterý na koncertě v pražské O2 areně zněla přibližně takto: „Měl jsem operaci zad a moje noha je v pr…li.“ Stojí za zmínku, že sloveso „je“ si britský host zapsal po rockersku jako „yeah“.

Navzdory všem

Ale i když je Collins už od dob svého působení v kapele Genesis vyhlášený vtipálek, bylo by nespravedlivé popisovat jeho českou zastávku pouze v tomto duchu. Ono je totiž také nad slunce jasné, že ačkoliv působí poněkud zkrušeně a sešle, skladatel hitů In The Air Tonight, One More Night a Another Day In Paradise má pořád obdivuhodnou auru – takovou, že dokáže vyprodat své evropské turné za pár sekund.

Sedmnáctitisícový dav ve vysočanské hale je jen zlomkem obřího množství příznivců, kteří zpěvákovi v posledních dvou letech dali najevo, že za ním půjdou kamkoliv. Navzdory vší kritice, jež se na Collinsův líbivý střední proud snesla. Kvůli různým hanlivým komentářům na jeho adresu si Phil myslel, že je passé, a dokonce se pokusil o sebevraždu. To už je ale pryč, vzkázal škarohlídům při své pražské show.

Účinkující v muzikálu Tarzan. Tomáš Trapl, Eva Burešová, Josef Vojtek, Michaela Gemrotová a Vojtěch Drahokoupil.
Na muzikálové jeviště míří příběh Tarzana s hudbou Phila Collinse