Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

George R. R. Martin naznačuje, v čem se budou lišit knihy od konce seriálu

George R. R. Martin naznačuje, v čem se budou lišit knihy od konce seriálu

I když je seriál Game of Thrones u konce, tak ten pravý konec Písně ledu a ohně nás stále čeká. Řeč je pochopitelně o knižní sérii, kterou Martin stále píše.

26 0
26.6.2019

George R. R. Martin aktuálně píše šestý díl Písně ledu a ohně, který by údajně chtěl vydat v létě roku 2020. I kdyby Vichry zimy skutečně vydal, tak ho čeká velká práce se sedmým knižním titulem, který zakončí celou jeho ságu.

O konci knižní série toho víme pochopitelně velmi málo, nicméně víme alespoň něco, a to fakt, že Brandon Stark by měl na trůn usednou i v knihách. To je však zřejmě to jediné, v čem si bude konec seriálu podobný s knižním koncem. Martin již několikrát řekl, že tvůrci měli seriálu věnovat více sérií, popřípadě více epizod pro závěrečné série. Tvůrci však nedali na jeho rady a seriál ukončili po svém, co se týče délky.

Martin se nedávno vyjádřil ke konci seriálu a naznačil, v čem bude knižní konec odlišný: „Tvůrci věnovali poslední řadě osm hodin, já očekávám, že poslední dva díly Písně ledu a ohně budou mít kolem 3 000 stran. V mém konci se můžete těšit i na rozuzlení příběhu postav, které se ani nedostaly do seriálu. Řeč je o postavách jako Jeyne Poole, lady Kamenosrdce, Penny a její prase, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Gerold Dayne, Victarion Greyjoy, Garlan Galantní, Aegon VI. a spousta dalších.“

Aktuálně se musíme jen modlit za to, aby Martin knihy vůbec napsal.

Zdroj článku: Winter is Coming

Zdroj: HBO

Diskuze /17

CoRnDuCK

Tak určitě věřím, že Martinova verze bude o něco lepší a smysluplnější, i tak se mi nelíbí idea o Branovi na trůně. Nikdy bych na to nepomyslel.

#2 revolver_ocelot
26.6.2019 | 16:56:24
revolver_ocelot

#1 CoRnDuCK: Ten, který zná celou historii, všechny příběhy, ten který se z chyb minulých králů může ponaučit a vládnout v míru. Co se týče prosperity, tak lepší být ani nemůže. :)

26.6.2019 | 17:47:47
revolver_ocelot

Ještě jsem chtěl napsat o jeho emocích, když žádné nevykazuje...... na jednu stranu je to dost nevýhodné pro soupeře, protože neví co od něho očekávat a také ho nedokáže vyvést z míry. Ale potom je otázka, jestli další generaci nebude vadit takový typ krále a zbavit se ho :/

#5 Lukass.M
26.6.2019 | 18:08:04
shootx

V serialu Bran pouze sedel a cekal a vsichni mu verili. Nemel nejaka zasadni rozhodnuti s Malickem to bylo slabe protoze ho nedohalil ale jenom tvrdil ze vi vsechno to nepusobilo ani trochu duverihodne…

26.6.2019 | 19:11:40
Lukass.M

#3 revolver_ocelot: Docela by se mi líbil sequel, kde se rozhodne že kvůli přežití lidstva se musí před Zimou vybít polovina lidí, nebo podobný neemotivní rozhodnutí :D

26.6.2019 | 22:51:38
Lex Luthor

Hlavně to prosím tě už napiš alespoň dopiš ty Vichry Zimy.

26.6.2019 | 22:54:22
Akul

Takže nám potvrdil, že Griff je opravdu Aegon IV.?…super

26.6.2019 | 23:26:41
Lady Adeline

Je to uz nejaka doba kdy serial je u konce a ja stale mam tu pachut v ustech :-( To ze osma serie je posledni s tim jsem se smirovala dva roky.Ale ze z toho udelaji takovy paskvil tak to me ani v te nejhorsi predstave nenapadlo :-( Jako vim ze serial sel serii po serii z kopce ale osma rada to uz byl propad do hlubin temna! Vsimla jsem si ze u nekterych postav udelali uplne razantni zmenu osobnosti jen pri lusknuti prstu.Tyrion a Varis drive intrikari a chlapi s vysokym IQ a nahle uplni bezmozci?Cersei pro svoje deti by udelala vse a pak v posledni serii bumba vinecko jako dzambulka i kdyz je tehu a jeste k tomu jako nejvetsi zaporacka umre jako nejvetsi poseroutka :-) :-) :-) A jeji mrtvolka vypada jako by ji pohrebaci umyli a namalovali a pouze jeden sramecek na obliceji vynechali ;-) Jaime k tomu nemam slov drive moje oblibena postava ted bych ho nechala vykastrovat at zacne uz konecne premyslet mozkem a ne sulinem. Dany uprimne jak tady nekteri pisi ze byla sibla uz davno… Hmm ja si toho nikdy nevsimla.Takze kdyz uz se mela zblaznit a zapalovat male svistatka tak ten jeji vyvoj na nemoc silenych krav meli udelat trosku vic okate uz v predchozich serii tak to bylo moc hrrrrr atd atd atd..... Martine dopis alespon tu jednu knihu prosiiim!!!!!!! A to ze Bran bude kralem to je ten nejmensi pruser byly tam totiz horsi veci ktere v knize snad budou jinak ;-)

26.6.2019 | 23:59:02
oskarka

Penny a její prase = Grešle a její svině Křupan. Skahaz Shavepate = Holotemenný; Velitel Mosazných zvířat.

27.6.2019 | 2:45:30
oskarka

Jo, to jsem se upsala, bratr měl psa Křupana, Grešlina svině se jmenovala Pěkná. :-)

#11 FValek
27.6.2019 | 3:00:09
FValek

#10 oskarka: Díky, já si úplně říkal „Kdo to je sakra Skahaz Shavepate?“ :D :D Tak konečně vím. :D Grešle je ta Tyrionova trpaslice? :D

27.6.2019 | 3:15:11
KIM

No doufám že ta kokotina s Varysovou smrtí tam nebude.

27.6.2019 | 7:23:43
Marcus Flavius

Problém u Brana, až umře, boje začnou znova, protože on mít asi na 100% děti nebude.Dále Budoucnost Starků, Arya odjela, Jon nebyl uznám legitimním , takže je stále bastard, Bran už Starkem ani není..Sansa kdo ví jestli vůbec může mít děti..trošku nedomyšlený..

29.6.2019 | 1:02:46
Sultnsulimn

Marcus Flavius: na konci se rada usnesla, že královský titul už se nebude dědit, nýbrž ho bude volit právě ona rada…

#16 Marcus Flavius
29.6.2019 | 10:13:25
Marcus Flavius

#15 Sultnsulimn: To sice jo , ale takhle by to stejně nefungovalo, za 50–60 let by války začli znova

29.6.2019 | 22:06:32
Hosticek

Měl si dokončit předlohu, ne tady pak brečet, jak to posrali…

2.7.2019 | 12:51:30
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama