Hlavní obsah

Klokani vítají čtvrtou letní posilu, prošla mládežnickou akademií Sparty

Praha
Aktualizováno

Čtvrtou letní posilou fotbalistů Bohemians 1905 se stal záložník Petr Hronek. Pražané získali pětadvacetiletého středopolaře na roční hostování ze Zlína a součástí dohody je i následná opce. Klokani již v létě angažovali také útočníka Ibrahima Keitu, záložníka Jakuba Radu a brankáře Patrika Le Gianga, který se ale zranil při dopravní nehodě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Hronek ještě v dresu Jihlavy.

Článek

Pětadvacetiletý záložník Petr Hronek naposledy působil ve Zlíně. Nejvýraznější stopu v české nejvyšší soutěži zanechal v Jihlavě, kde hrál v letech 2016-2017 a během dvou sezon nastřílel 10 branek.

"Bohemku jsem vždy vnímal jako rodinný klub, který stojí na fanoušcích. Těším se, až to vypukne. Zdravotně jsem v pohodě, akorát jsem na jaře ve Zlíně spíše dostřídával, tak se do toho teď potřebuji pořádně dostat," cituje klubový web, co Hronek řekl po prvním tréninku v zelenobílém.

Ofenzivní hráč v dorostu prošel mládežnickou akademií Sparty, odkud putoval do Jablonce. Působil i v Příbrami a Vlašimi. Celkem v první lize odehrál 80 utkání, v nichž nasbíral 13 branek a 4 asistence.

Reklama