InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rodičky mohou v budějovické nemocnici zdarma využít k tlumení bolestí rajský plyn

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Zcela zdarma mohou nastávající maminky v Nemocnici České Budějovice využít během porodu takzvanou inhalační analgesii, ke které se používá medicinální plyn složený z oxidu dusného a kyslíku v poměru 1:1, lidově řečeno rajský plyn. Plní se tím přání nastávajících matek, které adresovali nemocnici.


„Obchodní název tohoto plynu je Entonox," uvádí primář Gynekologicko-porodnického oddělení Miloš Velemínský. „Entonox představuje bezpečnou a neinvazivní formu inhalační porodní analgesie, má analgetické, lehce sedativní a anxiolytické účinky. Jeho předností je minimum zdravotních kontraindikací, jednoduchá aplikace, rychlý nástup analgetického účinku a zároveň i jeho rychlé odeznění."

Entonox se běžně používá v kombinaci s jinými analgetickými metodami, mimo jiné ke konci první doby porodní, když například odeznívá účinek epidurální analgesie, či jako doplněk lokální nebo regionální anestezie při ošetření porodních poranění. „Entonox příznivě ovlivňuje chování ženy při porodu. Je klidnější, psychicky uvolněná, a přitom schopna komunikace a spolupráce," dodává primář.

„Zavedení rajského plynu je reakcí na podnět ze strany rodiček. Je pro nás důležité, aby se cítily co nejkomfortněji, věříme, že tento krok ocení," uzavírá předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace